Icon - Blue - Equal

HAY er uafhængig og fremtidssikret efter cloudtransformation 

HAY_800x800

HAY er en dansk designvirksomhed stiftet i 2002 og med rødder i Horsens. I dag er det en global virksomhed med mange store markeder og med produkter i høj kvalitet kreeret af nogle af de bedste designere fra hele verdenen.

For at fremtidssikre virksomheden samt strømline processer og systemer valgte HAY  Inspari som partner på den cloudtransformation, du her kan læse om. Glæd dig til at høre om udfordringen, løsningen og vigtigst af alt værdien for HAY og det daglige arbejde i virksomheden ved at vælge Microsoft Azure.

Inspari skabte rammerne, så vi kunne tage over ret tidligt i processen med cloudtransformationen. Det er vigtigt for os, fordi vi i hverdagen selv kan løse vores udfordringer. 
1579609230221
Steffen Damgaard Davidsen
Head of BI & Master Data, HAY

Gevinster ved
cloudtransformationen

 Automatisering af processer
 Tydelige resultater allerede den første måned
Markant højere brugervenlighed
Arbejdsgange er blevet mere simple og effektive
1/3 del af virksomheden går over i den nye løsning
Standardiserede data visualiseret anno 2021, ikke 2001
Fremtidssikring med Microsoft Azure

Farvel til old school on-prem

HAY kom fra en on-premise løsning, hvor de havde en fysisk maskine, som de selv havde ansvaret for at vedligeholde. Der var tale om en ældre maskine med gammelt hardware og mange fejl, som ofte skulle løses, hvilket var meget tidskrævende.

Generelt var den tidligere løsning ikke særligt brugervenlig, og brugerne blev ikke mødt af standardiserede processer og frameworks. Det var med til at skabe et varieret billede af det, som blev sendt ud fra HAY til brugerne.

 

Et ønske om at være uafhængige i skyen 

Hos HAY var der få folk med en tung it-baggrund, og derfor ønskede virksomheden en partner, som kunne understøtte dem uden at tage over. Valget faldt på Inspari, da de i høj grad ville få mulighed for at være selvkørende og bruge Inspari som sparringspartner frem for udførende.

Selvom de hos HAY var forbeholdne over for at lægge for meget over på Inspari, stod det klart ret tidligt i processen, at det ikke var tilfældet. Inspari fik lavet et framework med de rå tabeller og rapportering, som de derefter bare skulle bygge videre på og trække data ud af.

Vi havde tidligere to mand til at løse det, en mand løser nu, og udbyttet af den ene er større. Med andre ord kan vi nu, med hjælpen fra Inspari, bruge tiden på det, vi er gode til, og det er at arbejde med data.
1579609230221
Steffen Damgaard Davidsen
Head of BI & Master Data, HAY

Træning af nye kompetencer sikrer selvstændighed

Løsningen var en cloudtransformation med fokus på både infrastruktur og kompetenceopbygning. HAY fik adgang til over 9000 tabeller, så de kunne vælge og vrage mellem de data, de skulle bruge. Inspari skabte således rammerne, hvorpå HAY byggede rapporteringen.

For at klæde medarbejderne godt på internt, inden de skulle tage sagen i egen hånd, blev de trænet til at lege med systemet og processerne selv, hvortil Inspari agerede sikkerhedsnet, hvis problemer opstod - på den måde blev de selvkørende inden for mange områder. 

Cloudtransformation ændrer arbejdsgange

Den nye cloudbaserede løsning har påvirket HAY i hverdagen på stort set alle leder og kanter. De har skiftet alt ud, hvilket har påvirket flere af arbejdsgangene positivt.

I forhold til den måde de hos HAY arbejder med data, har de oplevet, at hele flowet er blevet meget lettere og agilt. De har fået en løsning, hvor tingene ikke er overkomplicerede. På den måde har det gjort det meget nemmere og hurtigere at tilføje nye ting, som kommer brugerne til gode. Derudover ses det på arbejdsgangen hos HAY, at det har været klogt at prioritere brugerne.

Det betyder samtidig en stor ændring i de profiler, HAY kan tage ind, fordi de nu kan tage profiler uden stor teknisk ballast ind. Det gør også, at flere brugerne hos HAY, og ikke kun de tunge it-profiler, kan tale med i hele flowet.


HAY_1000x553

 

Værdiskabende transformation

Foruden selvstændigheden de oplever hos HAY, har cloudtranformationen understøttet deres teknologiske udfordringer og været med til at fremtidssikre deres behov, fordi skaleringsmulighederne nu ser helt anderledes ud end tidligere.

Noget af det helt centrale, der skaber værdi for HAY, er, at de ikke skal tænke på infrastrukturen. De opgaver får konsulenter fra Inspari. Hos HAY er de ikke cloudfanatikere, og det er nødt til at give mening for, at det er en god løsning for dem.

Jeg kom ikke ind i en virksomhed med stærke it-personer, men derimod dygtige designere, som gjorde at vi fik et unikt brand. Samarbejdet med Inspari har betydet, at vi har taget 10 år på rejsen på et halvt år og skabt en helt ny verden for vores brugere
1579609230221
Steffen Damgaard Davidsen
Head of BI & Master Data, HAY

Fremtidsudsigter for
HAY


Fremtiden ser lys ud for HAY, og der er mange nye ideer på vej, blandt andet et nyt økonomisystem. Og her er det vigtigt, at de forskellige systemer kan snakke sammen og er tilpasset hinanden. HAY er stadig et tidligt sted på rejsen, hvorfor deres oplevelse generelt er, at de skal blive bedre til at være analytiske og lade beslutninger i organisationen blive taget på baggrund af det. Og dét kan den nye løsning understøtte.

Kan vi hjælpe dig?
Skriv til os her

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.