Icon - Blue - Equal

Søstrene Grene sikrer maksimal værdi af Power BI-setup med data

søstrene_grene_800x800

Alle cases

Søstrene Grene

sostrenegrene.com

søstrene_grene_logo

 

Søstrene Grene har netop rullet Power BI ud i den store organisation. For at sikre bedst mulig udnyttelse af værktøjet bruger de den abonnementsbaserede service, Measure Your BI, til at monitorere Power BI-miljøet med fokus på adoption, licenser, brugsmønstre, dokumentation, mm.

Som følge af Søstrene Grenes digitale rejse og implementeringen af Power BI oplever de et behov for indsigt i, hvilke rapporter der bliver brugt, hvor ofte data skal opdateres, hvem der er superbrugere og sidst, men ikke mindst, hvilke licenser der er overflødige.

Netop dette overblik over aktivitetsdata og licenser får Søstrene Grene med servicen, Measure Your BI.

Vi er lykkedes med at få data ud at leve, men nu er der et behov for at bygge et korrekt fundament.
Bent Ditlevsen
CIO, Søstrene Grene

Fra analog til digital
med lynets hast


Siden coronakrisen ramte Danmark i 2020 har Søstrene Grene været på en omfattende digitaliseringsrejse. Den velkendte analoge, unikke og hyggelige kundeoplevelse skulle pludselig duplikeres i et parallelt e-commerce univers.

Selvom Søstrene Grenes analoge kultur er fast forankret – både hos kunderne såvel som internt – udtaler Bent Ditlevsen, CIO, at Søstrene Grene er lykkedes med at få data ud at leve i organisationen – medarbejderne tror nemlig på data.

På trods af den nyvundne forankring af data i Søstrene Grene har de oplevet et behov for at opkvalificere deres medarbejdere og skabe et overblik over, hvordan medarbejderne bruger Power BI-rapporterne. 

Er du interesseret i at høre mere om Søstrene Grenes digitale transformation? I sæson 6 gæstede Bent Ditlevsen Dataklubben for at fortælle mere om netop deres digitale rejse.

Lyt til Dataklubben

Træning af brugere og et
endeligt opgør med spildte licenser


Hos Søstrene Grene bruger de Measure Your BI som et integreret værktøj i deres Power BI governance til både at skabe og synliggøre værdien af data.

Helt konkret er Measure Your BI Insparis abonnementsbaserede plug-n-play løsning, som skaber et samlet overblik over alle Power BI-aktiviteter ved hjælp af historiske metadata.

Det betyder, at ledelsen i Søstrene Grene får en værdifuld forståelse for, om de bruger BI på den mest optimale måde, og dertil om de køber ind på de rigtige licenser.

Det får de b.la. ved hjælp af:

 • Monitorering af user adoption på tværs af organisationen
 • Identificering af superbrugere og kritiske rapporter
 • Overblik over Pro og PPU licenser vs. aktivitet
 • Automatisk KPI-bibliotek og data lineage
 • Måling af oppetid af datasæt refreshes
 • Opsætning og monitorering af governance regler ud fra aktiviteter
 • Housekeeping – oprydning i objekter der ikke benyttes
 • Data fra Active Directory, Scanner API og licenser
Vi skal ikke bruge Measure Your BI-dataene til at slå folk oveni hovedet. Vi bruger dem som et værktøj til at finde ud af, hvem vi skal booke en session med, og hvor det er relevant at gøre opmærksom på rapportens funktionalitet og muligheder, og hvilken værdi de forhåbentligt kan opnå ved dem.
Mikkel Hyldig
Business Intelligence Specialist

Et BI-team, der sætter
strøm til indsigterne


Hos Søstrene Grene har de skabt et BI-team, som er ansvarlige for brugen og validiteten af data. Af samme årsag er det også på deres bord, at de værdifulde Measure Your BI-indsigter lander.

Kunsten for BI-afdelingen er nemlig, på baggrund af aktive metadata fra Measure Your BI-løsningen, at supportere user adoption-initiativer. Det indebærer for eksempel at skabe de rapporter, som brugerne har brug for, eller implementere flere indsigter i den samme rapport fremfor at have flere, som viser to sider af samme sag, men hvor den ene måske bruges meget lidt.

Dog er det ikke alene antallet af visninger, som BI-teamet reagerer på. Nogle rapporter leverer månedlige (vigtige) indsigter, hvorfor de naturligvis bliver brugt meget lidt, men stadig har stor værdi.

3 store fordele ved 
Measure Your BI

 1.  Få et unikt indblik i dine brugere: Ved at lære dine brugere at kende kan du øge user adoption markant. Identificerer du dine superbrugere og heavy-users, kan de nemlig blive et aktiv ift. at øge user adoption der, hvor datamodenheden halter mest.

 2. Gør op med spildte licenser: De historiske metadata giver dig hurtigt et overblik over, hvilke licenser der skaber værdi, og hvilke der blot koster dig unødvendige penge.

 3. Prioriter korrekt i dine Power BI-rapporter: På baggrund af forbrugsstatistikkerne kan du let vurdere hvilke rapporter, I skal kaste jeres kærlighed over, og hvilke der med fordel kunne undværes eller måske gentænkes.

Læs alt om Measure Your BI

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.