Icon - Blue - Equal

Actify: Sådan har Greenland Ruby fået globale realtids-data af højeste karat

Greenlandruby_kvadrat

Greenland Ruby er efter blot 20 implementeringstimer i luften med konsolideret, global koncernrapportering i realtid. Licens-besparelser, nemme apps der forbinder hele supply chain, og muligheden for at bruge kunstig intelligens gør Actify Business Analytics til den helt rette platform for Greenland Ruby.

De rubiner og safirer, som Greenland Ruby udvinder fra de grønlandske fjelde, er verdens ældste ædelsten. 3 milliarder år har de været undervejs. En helt anderledes fart er der til gengæld i koncernens globale data, rapportering og BI, som nu sker i realtid og med en høj grad af automatisering og sikkerhed.

Det er resultatet af det Actify Business Analytics-projekt, som Greenland Ruby og Inspari har kørt. Blot én uge efter projektopstart var Actify taget i brug og leverede valid, ensartet rapportering i realtid på tværs af selskaber og lande i hele verden.

Valide koncerndata øger 
fart og beslutningskraft


Actify Business Analytics er en cloudbaseret, best-practise rapporterings- og BI-platform med let integration til de mest anvendte forretningsystemer som fx ERP og CRM. 

Platformen er bygget på viden og erfaring gennem mange år og tilpasses til hver virksomheds behov og forretningsprocesser. Derudover giver Actify mulighed for en masse brugbare add-ons i form af kunstig intelligens, indrapporterings-apps til hele supply chain, dashboards og meget andet.

Hos Greenland Ruby bestod udfordringen i, at deres i alt 6 selskaber globalt havde forskellige ERP-systemer. Det gav store udfordringer i forhold til at indsamle og validere data samt imødekomme koncernens behov for både rapportering og muligheden for at handle på data.

Skiftet til Actify har derfor fra start givet stor forretningsværdi og tryghed, forklarer CFO Simon Lang.

”Data er virksomhedens hjerte. Det er vigtigt, at vi er trygge og ved, at data er valide og sikre. Der er kortere fra idé til handling nu, og vi kan træffe bedre beslutninger på alle niveauer.”
Simon Lang
CFO, Greenland Ruby

Power Apps sikrer
data, transparens og sporbarhed


Greenland Ruby startede sin minedrift op i Aappaluttoq i det sydvestlige Grønland i 2017. Det skete med et klart løfte om 100% ansvarlighed, bæredygtighed og sporbarhed. Hver rubin skal kunne spores direkte ”fra mine til marked.” Har du set filmen Blood Diamond, ved du, at dette har været en historisk udfordring i branchen.

Derfor har Greenland Ruby og Inspari bygget en app med Microsoft Power Apps (en del af Microsoft Power Platform), som minearbejderne kan indtaste i, og som sender al data fra minedriften direkte ind i Actify.

Nu kan alle følge med i, hvor meget der springes. Hvor meget materiale og ædelstene kommer der ud af minen. Kører det hele efter planen? Er der sygefravær? Og meget andet som tidligere blev noteret på papir og senere overført til Excel, men som fremadrettet indtastes i app’en, som synkroniserer med SQL-databasen og Data Warehouse i Actify, så snart der igen er internet (det er der ikke nede i minen).

 

”Vi har fået lavet én app indtil videre og er meget overraskede over, hvor nemt og billigt det er. Nu ryger data direkte ind, hvor vi skal bruge dem. Alle værdier er korrekte. Det fjerner manuelle fejlkilder og sikrer den røde tråd.”
Simon Lang
CFO, Greenland Ruby

Skabt til medarbejdernes hverdag
o
g ledelsens behov for overblik


Flere elementer har bidraget til, at Greenland Ruby er kommet så hurtigt i gang på Actify.
Simon Lang fremhæver disse 3 ting:

  1. Det krævede ingen tunge foranalyser eller store up-front-investeringer at komme i gang. Actify var i luften én uge efter projektstart, og ledelsen i Greenland Ruby fik visualiserede data og overblik fra start, uden at de skulle investere mange timer i projektet.

  2. Standard-integration til Teams gør, at medarbejderne nemt kan dele og drøfte rapporter i et velkendt system. KPI’er og rapporter kan desuden tilpasses hver enkelt afdeling, person og rolle i virksomheden, så værdien af data er ekstra høj og relevant.

  3. Undervisning fra Inspari samt det underliggende metodeapparat sikrer hurtig og bred ibrugtagning blandt medarbejderne og gør det nemt for selv ikke-tekniske personer at bruge. Derudover er Insparis Support hele tiden kun ét opkald væk, så eventuelle problemer hurtigt løses.
”Kombinationen af abonnementsløsningen på Actify, der giver økonomisk forudsigelighed, og Insparis support ift. Azure-consumption og udvikling af platformen, er virkelig gavnlig og giver stor tryghed for os. Supporten er altid lige ved hånden.”
Simon Lang
CFO, Greenland Ruby

Kunstig intelligens skal sikre
korrekt kvalificering af rubiner


Greenland Ruby og Inspari tester lige nu AI-billedgenkendelse, som skal hjælpe med at verificere og kvalificere rubinerne. Med Microsoft Custom Vision Services kan man træne en algoritme til at vurdere farvespektrum, farvedybde osv.

Farven er nemlig den mest afgørende faktor for prisen på en rubin. Jo renere og dybere rød, desto dyrere. Men der findes meget få folk i verden, som kan gøre dette, og de fleste sidder i hele verdens rubin-hovedstad, Thailand, hvor Greenland Ruby også har et selskab.

Det giver en vis forsinkelse hos Greenland Ruby i forhold til at vide, hvilke typer sten de har ”på butikshylden” og hvilke typer, de skal producere flere af. Når den nye kunstige intelligens og visuelle kvalificering er oppe at køre, kan Greenland Ruby bedre forudsige og planlægge sin produktion og opretholde en højere grad af leveringsikkerhed og forudsigelighed.

7 hurtige
om Actify Business Analytics


1. All-in-one:
Samler og konsoliderer al jeres data, Business Analytics og rapportering ét sted. Rapportering kan tilpasses til hver enkelt afdeling, person og rolle i virksomheden.

2. +10 års erfaringer: Actify er best-practise erfaringer og custom-tilpasset til jeres behov.

3. Azure Cloud: Actify bygger på Microsoft Azures cloud-platform, som sikrer skalérbarhed, fleksibilitet, konstant videreudvikling, 100% oppetid og høje sikkerhedsniveauer.

4. Ingen up-front investeringer: Ingen store startomkostninger på Actify. Et månedligt abonnement sikrer budgetmæssig forudsigelighed og tryghed.

5. Modulbaseret pris: Prisen på Actify-abonnement styres 100% efter de moduler, som I har brug for. Prisen ligger typisk på mellem 10.000 og 20.000 DKK om måneden inkl. løbende support og sparring fra Inspari. For Greenland Ruby betød Actify, at de kunne spare licenser andre steder, hvilket blot gjorde business casen endnu bedre.

6. Hurtig implementering: Implementering tager typisk 2-5 arbejdsdage hos kunden. Så er du igang. Og det kræver IKKE, at I stiller fuldtidsressourcer til rådighed for Inspari.

7. Masser af add-ons: Fordi Actify bygger på Microsoft Azure, er der uanede muligheder for at bygge forretningsunderstøttende apps, integrere til andre systemer, koble flere business units på, benytte kunstig intelligens og meget andet.

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.