Icon - Blue - Equal

Uhrenholt: Nyt globalt salgssystem øger fart og datasikkerhed

800x800_Uhrenholt

Et specialtilpasset, digitalt salgsværktøj har fjernet friktion og tidsspilde hos Uhrenholts +50 sælgere globalt. Derudover er datakvalitet, fart og sikkerhed løftet markant.

Den fynske fødevarekoncern Uhrenholt, som omsætter for 2,4 mia. kroner globalt, har i samarbejde med Inspari fået bygget et skræddersyet, digitalt salgs- og ordreværktøj, kaldet Global Sales Tool. 

Det nye system samler alle de priser, tal, beregninger, leveringstider, lande- og kundedata m.v., som sælgerne skal bruge, i én samlet løsning, som synkroniserer med ERP og dermed altid er opdateret. 

Global Sales Tool erstatter et sårbart og håndholdt pris- og kalkulationsark i Excel, som tidligere var det vigtigste redskab for det globale salgsteam.

”Tingene er blevet meget nemmere nu. Ifølge flere af vores sælgere er Global Sales Tool noget af det bedste, der er sket for Uhrenholt.”
Marcel From Dührkoop
Director, Security & Infrastructure, Group IT, Uhrenholt A/S

Øger sikkerhed og
sænker tid per ordre


Selvom det tidligere kalkulationsark egentlig fungerede, var det tungt, sårbart og tidskrævende at bruge og opdatere. 

Én simpel ændring i en ordrelinje kunne tage over 20 minutter for en sælger at lave, fordi utallige faner og ark skulle bladres igennem, og priser skulle hentes og beregnes på ny. 

Og i værste tilfælde kunne Excel-arket med alle indkøbs- og salgspriser, marginer og beregningsmodeller lande udenfor organisationen og afsløre vigtige forretningsviden. 

Global Sales Tool er skræddersyet til at matche de komplekse pris- og ordreberegninger, som sælgerne var vant til fra Excel-arket. Det har skabt genkendelighed og hurtig adoption internt og sænket tiden per ordre samt fejlraten.

8 store fordele ved
Global Sales Tool


Derudover giver Global Sales Tool Uhrenholt en række andre fordele:

  1. Cloudbaseret: Alt er digitalt og ligger i skyen, baseret på Microsofts services. Det betyder, at Uhrenholt ikke er bundet til én teknisk leverandør, men kan udskifte og udvide funktionaliteterne via Microsoft.

  2. Sikkerhed: Datasikkerheden er i top nu og kan overvåges nøje. Risikoen for læk af priser eller andet er minimeret.

  3. Adgange: Adgange og funktioner kan sættes på brugerniveau. Og når en medarbejder stopper, kan vedkommende hurtigt lukkes ude med få klik.

  4. Altid opdaterede priser: Systemet synkroniserer med Uhrenholts ERP (AX) hver time. Dermed er priser, fragtpriser osv. altid opdaterede.

  5. Færre fejl på ordrerne: Sælgerne har nu overblik over alle de mange priser og parametre, der influerer på ordrer, lagerstatus, containerstørrelse, fragt, levering, told osv. Det har givet mindre tilbageløb.

  6. Overvågning og styring: Via notifikationer får nærmeste leder automatisk besked, hvis en ordre ikke overholder interne krav om fx. minimumsmargin.

  7. Overblik på kundeniveau: Alle stamdata på kunder ligger i systemet, hvor man ligeledes kan se alle tidligere kundeordrer, aftalte rabatter, fragtpriser osv.

  8. Nemmere onboarding: Brugervenligheden og overblikket i systemet har gjort det markant lettere at få nye medarbejdere onboardet og give dem god guidance omkring, hvordan og hvornår de gør deres arbejde godt.
”Med GST ville vi give sælgerne et let, intuitivt system, hvor de har alt, hvad de skal bruge for at lave ordrer uden tilbageløb. Vi har haft alt for mange tunge, manuelle processer og systemer før.”
Marcel From Dührkoop
Director, Security & Infrastructure, Group IT, Uhrenholt A/S

Et digitalt system
til fremtiden


Digitalisering i globale koncerner er i høj grad et spørgsmål om forandringsledelse, indsigt og oprydning i processer. Og at tage tingene i et tempo, hvor organisationens drift ikke forstyrres unødigt. 

Derfor er Marcel Dührkoop glad for den positive modtagelse, som Global Sales Tool har fået fra såvel salgsorganisationen og, ledelse. Systemet har øget datasikkerheden, nedbragt risici, løftet brugervenligheden og overblikket markant. 

Generelt har Global Sales Tool været et stærkt bidrag til koncernens øgede fokus på digitalisering.

”Løbende digitalisering er afgørende for os. At samle og digitalisere al salg- og ordrehåndtering i én cloudbaseret og sikker løsning er et stort skridt i den rigtige retning.”
Marcel From Dührkoop
Director, Security & Infrastructure, Group IT, Uhrenholt A/S

Global forecasting
skal styrke forretningen


Uhrenholt og Inspari går nu skridtet videre og implementerer et forecasting tool, som bliver en integreret del af Global Sales Tool. 

En mere struktureret og præcis forecasting proces, understøttet af det nye tool, giver Uhrenholts indkøbsafdeling et langt bedre data- og beslutningsgrundlag, når de skal købe ind i et stadigt vanskeligere og uforudsigeligt marked. 

Al forecast bliver lavet på sælgerniveau og landeniveau. Derfra kan man via et drill-down se hvert land i detaljer, sammenligne data på tværs af markeder og sælgere og således få et bedre og mere præcist billede af hvilke varer der skal indkøbes til de enkelte sælgere og lande.

”Vi har et rigtigt godt samarbejde med Inspari. Tidsplaner og budgetter bliver overholdt. De går altid den ekstra mil og er helt inde under huden på vores organisation. Derfor fortsætter vi samarbejdet.”
Marcel From Dührkoop
Director, Security & Infrastructure, Group IT, Uhrenholt A/S

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.