Icon - Blue - Equal

Graduate case 2018
No woman should 
die giving life

case_maternity_foundation-800x800

Alle cases

Maternity Foundation

www.maternity.dk

maternity_logo

 

Under mottoet ’No woman should die giving life’ har Maternity Foundation skabt den digitale løsning, The Safe Delivery App, til jordemødre og fødselshjælpere i verdens fattigste lande uden adgang til moderne hospitalsudstyr. The Safe Delivery App gør en vital forskel for jordemødre og fødselshjælpere, når de sammen med den fødende kvinde kæmper for at bringe nyt liv til verden under svære vilkår.

Hvem er Maternity Foundation?

Inspari 
graduate case


Om Inspari graduate case 

I 2018 donerede Inspari et BI-projekt til en NGO eller velgørenhedsorganisation, og her faldt valget på Maternity Foundation. Udstyret med 500 gratis timer og et tårnhøjt ambitionsniveau dykkede de syv Inspari-graduates ned i data for at finde netop de indsigter, som ultimativt kunne redde liv.

Sådan faldt valget på Maternity Foundation
Vejen til at blive centrum for årets graduate-case gik gennem de sociale medier. I en række opslag på både LinkedIn og Facebook søgte Inspari efter organisationer, som de syv graduates kunne kaste deres kærlighed efter. Og på Mors dag 2018 kunne gruppen offentliggøre samarbejdet med Maternity Foundation.

 

Scope & en fælles retning 
for BI-projektet


Maternity Foundation og Inspari graduates holdt en række workshops for at skabe en fælles forståelse for indsigter fra appen og for at sikre en fælles retning for BI-projektet. Først og fremmest skulle de helt grundlæggende data frem i lyset ift. antal downloads fordelt på lande og hvor mange, der bruger appen aktivt, og samtidig var det ligeså vigtigt at få dybere indsigt i geografiske og demografiske forskelle på de kliniske fagområder.

Scopet for projektet blev derfor at skabe user stories på baggrund af data i appen. Med disse indsigter vil Maternity Foundation eksempelvis kunne identificere kompetence-gap og bruge denne viden til at videreudvikle appen og forhåbentlig fjerne dette gap – og ultimativt redde liv.

En klassisk user story er fortællingen om den typiske jordemor fra Laos, som varetager omkring 20 fødsler på sin klinik hver måned, og som især bruger appen til at øge sin viden inden for forebyggelse af infektioner og håndtering af forblødninger hos moderen. Summen af disse indsigter kan identificere eventuelle kompetence-gap, som Maternity Foundation både kan bruge til lokale projekter for at sikre bedre uddannelse i specifikke kliniske fagområder, men selvfølgelig også i arbejdet med The Safe Delivery App.

Vores digitale løsning, The Safe Delivery App, bruges på tværs af mange lande i Afrika og Asien. Det er helt essentielt for os, at vi kan indsamle, behandle og kommunikere data omkring dens brug. Det data-dashboard, som Insparis graduates har været med til at udvikle sammen med andre partnere, er allerede et utroligt nyttigt redskab for os - det hjælper os til at fokusere vores arbejde og træffe evidensbaserede beslutninger, når vi eksempelvis starter op i et nyt land. Det kommer til at gøre en stor forskel i vores arbejde for at redde endnu flere mødre og spædbørn ude i verden.
Anna Frellsen
CEO, Maternity Foundation

Hjerter & hjerner bag 
the safe delivery app


Selv i verdens fattigste og mest øde egne er mobiltelefonen både vidt udbredt og et helt vitalt værktøj i hverdagen. The Safe Delivery App er skabt i samarbejde med Københavns Universitet og Syddansk Universitet og indeholder guidelines, animerede videoer, action cards til håndtering af forskellige situationer og ikke mindst uddannelsesprogrammet, MyLearning, som træner og dygtiggør fødselshjælpere. Hver gang appen bliver brugt, bidrager data med en ny bid af den samlede fortælling om user stories fra hele verden.

Bag indholdet af appen står et klinisk hold af læger og jordemødre, som udvikler moduler og nye features baseret på grundig klinisk research og retningslinjer. Med indsigten i brugen af appen kan de fremadrettet evaluere og sammenligne resultater på tværs af lande og kontekster.


case_maternity_foundation_1000x768

 

Når et dashboard  
gør et liv til forskel


Det endelige resultat af BI-projektet er et dashboard, som visuelt giver en fantastisk indsigt i The Safe Delivery App – både fordelt på geografi og med mulighed for at dykke ned i data, som ikke var tilgængelige før. For Maternity Foundation betyder dashboardet også, at de nemt og hurtigt kan give eksisterende og nye samarbejdspartnere indsigt i brugen af The Safe Delivery App. Samtidig betyder dashboardet, at det ellers meget ukonkrete data bliver meget konkret, visuelt og ikke mindst brugbart for den enkelte hos Maternity Foundation.

 

Datadrevet fundraising 
med hjertet på rette sted


Det nye dashboard giver samtidig Maternity Foundation helt nye muligheder for afrapportering til samarbejdspartnere og donorer. Med den nye og forbedrede indsigt kan Maternity Foundation lettere fortælle og visualisere den positive impact, appen har haft på et specifikt område – og det bidrager til fortællingen om den forskel, appen gør, og hvorfor de nye, potentielle midler kommer til at gøre en forskel. 

 

BI-løsningen 
teknisk set

  • Dashboard med de vigtigste KPI'er og geomapping
  • Embedded Qlik Sense til forretningsbrugerne
  • Datadrevet forretningsmodel
  • Data fra The Safe Delivery App opbevares i Microsoft Azure 

Hvem er Maternity Foundation?


Hver dag dør 800 kvinder og 14.000 børn under graviditet eller fødsel – og det er NGO’en Maternity Foundation, med Kronprinsesse Mary som protektor, sat i verden for at ændre.

Tak til Maternity Foundation for at være årets graduate case 2018 i Inspari. Her er resultatet af et stærkt samarbejde, som - selvom graduate-casen er afsluttet - måske først lige er begyndt.

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.