Icon - Blue - Equal

Ziton forudsiger fremtiden 
for nordsøens havvindmøller

case_ziton_800x800

Ziton har en vision om at yde den bedste service for kunden, og med en kombination af flere års erfaring ude på vandet og machine learning er det nu en mulighed, da det giver dem en unik mulighed for at give kunden et kvalificeret bud på behovet for maintenance samt identificere eventuelle fejlrater.

Hvem er Ziton?

Guide: 5 trin til succes med AI og ML

Machine learning 
i Ziton 


At forudse fremtidige opgaver

AI og machine learning gør Ziton i stand til at forudsige fremtidige opgaver. Ziton har et skarpt fokus på at holde sig konkurrencedygtige og holder kontant øje med bemanding, brændstofforbrug og omkostninger i form af havneanløb. Gennem machine learning og predictive maintenance er ambitionen for Ziton, at kunne udnytte både materielle og menneskelige ressourcer optimalt. 


Optimal udnyttelse af ressourcer
 
Ziton samler nu deres data på et sted, og på baggrund af den data, hjælper machine learning dem til at se fremtidige tendenser. De kan nu tilpasse deres ressourcer efter behov og være på forkant med investering i specialtilpassede skibe, hvilket gør det lettere for dem at imødekomme kravene fra de fremtidige mølletyper. 

 

ziton_right_1920x768-min

 

Indsigt i data 
giver handlekraft


Branchen, Ziton opererer i, er kendetegnet ved meget store anlægsinvesteringer, som skal forrentes i mange år, hvorfor forudsigelsen af det fremtidige forretningspotentiale har en meget stor betydning for den fremtidige indtjening. Forudsigelsen kan derudover give Ziton grundlaget til at handle, da de nu handler ud fra deres indsamlede data og historiker, hvilket reducerer usikkerheden.

Vores forretning er fuldt ud afhængig af fejlrater på nordsøens havvindmøller. Vi foretager meget store investeringer på baggrund af vores forventninger til fremtiden. Tidligere var de baseret på mavefornemmelser, men nu anvender vi algoritmer til at forudsige fejlraterne på fremtidens havvindmøller. 
Jens Michael Haurum
CFO, Ziton A/S

Machine learning i Ziton 
teknisk set 


Zitons udbytte af projektet skyldes især en kombination af den nyeste teknologi og brancheerfaringen i forretningen. Løsningen bygger på Microsofts platform Azure Machine Learning.

Det anvendte data kommer fra en række interne og eksterne kilder, som kombineres for at give den optimale forudsigelse. Der er tale om én samlet platform, hvor machine learning indgår som en integreret del. Hele flowet kører automatisk og indgår som en integreret del i deres datawarehouse. Med andre ord kører det hele nu af sig selv, og Ziton kan let og hurtigt trække korrekte oplysninger, forudsige tendenser og handle der på.

Hvem er Ziton?


Rederiet Ziton servicerer havvindmølleparker med en flåde af specialbyggede skibe. En af de primære opgaver er at skifte komponenter som bl.a gearkasser, generatorer og vinger, og det kræver et større setup, når det foregår ude på det åbne hav.

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.