Icon - Blue - Equal

Brugervenlige Power Apps skaber vigtigt overblik i porteføljestyringen

Obton_800x800

Obton står bag mere end 1.400 solcelleparker og er blandt Europas største investorer i solenergi.

Obtons projektportefølje er vokset betydeligt de seneste år. De skal således holde styr på mange projekter med forskellige regler for hvem, der har rettigheder til at se hvilke projekter samt hvem, der må rette i hvilke projekter. 

I 2020 samlede Obton porteføljen i tre forskellige Excel-ark, men fornøjelsen blev kort, da de hurtigt blev udfordret af manglende overblik og håndtering af data. Derfor har de nu fået en løsning i Power Apps til porteføljestyring.

Tre Excel-ark
Talrige udfordringer 


Efter porteføljen blev samlet i Excel begyndte Obton at opleve, at de pludselig var mange mennesker, der rettede i Excel-arket på én gang uden regler eller struktur, og automatisk lagring blev ofte slået fra. Derfor opstod flere versioner af samme fil, som ikke kunne flettes sammen. For at løse det problem flyttede Obton filerne i SharePoint, hvor de kunne tillade mere end én bruger i filerne, men denne løsning førte til synkroniseringsproblemer.

Obton kunne derfor ikke nødvendigvis stole på, at data var valide. Derudover havde de 60 kolonner, der skulle udfyldes hver gang af udviklerne, som syntes det var uoverskueligt. Alt i alt skabte Excel store udfordringer for det samlede overblik. 

Power Apps sikrer let og struktureret porteføljestyring


Obton havde i samarbejde med Inspari allerede fået en dataplatform, hvori Excel-arkene var indlæst, så de kunne visualiseres i Power BI. For at sikre data-inputtet har Obton nu fået en Power Apps-løsning bestående af fire Power Apps, som kan skrive direkte ned i et SQL-setup.

Power Apps-løsningen gør det muligt for Obton at anvende både telefon, tablet og PC i porteføljestyringen. Strukturen i de tre brugervenlige apps er ens og består af to grene: en med mulighed for at oprette nyt projekt til porteføljen og en anden til at redigere i et af de eksisterende projekter.

Løsningen sikrer, at alt data lander ét sted, der er skabt til at håndtere data frem for i Excel, hvilket øger både skalerbarheden og overblikket i setuppet. Ligeledes bliver al historik nu også gemt, hvilket er fordelagtigt, idet mange brugere har adgang til mange projekter inden for et kritisk forretningsområde.

Der er også mulighed for at introducere et ”offline availability”-koncept, så man også vil kunne anvende Power App’en, selvom man er offline – dette har dog ikke været et behov for Obton, da der er tale om kontorarbejde fremfor feltarbejde.

Power Platform
FAQ

Klar på mere Power Platform?

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.