3 min læsning

Derfor topper BI og Analytics stadig

Featured Image

BI & Analytics har toppet Gartners liste over de vigtigste strategiske teknologier stort set hvert år siden 2008. End ikke Messi eller Ronaldo kan prale af en tilsvarende vinderrække af Ballon d’Or. Men hvorfor er det, at det verdensledende analyseinstitut år efter år fremhæver vigtigheden af de to? 

Grunden er, at både Business Intelligence og Analytics rummer potentialet til skabe en helt grundlæggende værdi for virksomheder, der kun bliver større år for år. Der bliver ved med at komme nye data-nødder, der skal knækkes. Derfor oplever vi også lige nu en æra, hvor virksomheder prioriterer at modernisere deres platform, så den kan understøtte de nye behov for at arbejde med nye typer data, forudsigelser og anbefalinger.

Her er de 5 vigtigste grunde til, at BI og Analytics bliver ved med at være så relevant for virksomheder, der ønsker at være datadrevne.

1 / Gør det nemmere at træffe beslutninger
Den største værdi af at prioritere BI og Analytics er, at det bliver nemmere at træffe bedre, datadrevne beslutninger. Og så er det tilmed noget, der kan gøres hurtigere end tidligere: Du kan hurtigere få adgang til data og hurtigere stille den til rådighed. Dermed bliver beslutningerne mere faktuelle og baseret på data frem for mavefornemmelser. Samtidig bliver beslutningerne truffet af de rigtige mennesker – dem der skal stå for at eksekvere efterfølgende. Og eftersom der bliver ved med at komme mere og mere data, bliver BI og Analytics også ved med at være relevant.

2 / Giver en fælles forståelse
Virksomheder kan godt se, at data er med til at give en fælles forståelse af, hvad der sker ude i virksomhederne. Det kunne eksempelvis være, at salgsdata og finansdata hjælper de ansatte i økonomi og salg med at se verden på samme måde. Med data i hånden får man som ansat i en virksomhed nemlig hurtigt et fælles billede af, hvad ting hedder – og hvad de rent faktisk er.
Derfor er en stor del af arbejdet med BI og Analytics begrebsafklaring såsom ’Hvad er en kunde’? Derudover kigger man også på sammenhænge og får afdækket de påvirkninger, som ting har på hinanden. 

3 / Datadrevne virksomheder er mere profitable
Ifølge Harvard Business Review er datadrevne virksomheder 5 % mere produktive og 6 % mere profitable end deres konkurrenter. Det er en god business case at bruge data til at holde omkostningerne nede og øge indtægterne. Derfor er data også gået fra at høre under support i en it-afdeling til at være mission critical i virksomheden. Data er rykket ind på direktionsgangen, for hvis en virksomhed ikke har styr på sin data og bruger den proaktivt, har virksomheden et forretningskritisk problem. Og derfor vil virksomheder også blive ved med at investere i at blive mere og mere datadrevne.

4 / Data er det nye olie
Virksomheder begynder i stigende grad at se data som et råstof. Data er det nye olie, og vi skal blot kigge 10 år tilbage, før de fem amerikanske virksomheder med største markedsværdi var i den ’gamle’ olieindustri. I dag lever mange af de største virksomheder af data – Apple, Facebook, Google, Amazon og Microsoft. Fokus på digitaliseringen har været med til at drive denne udvikling, og cloud computing har medvirket til, at vi kan arbejde med data på en markant anderledes måde – og ikke skal rykke det fra én it-kælder til en anden. For virksomheder, der gerne vil udnytte deres digitaliseringspotentiale, er det nemmeste og mest håndgribelige middel en investering i BI og Analytics. 

5 / De sande datadrevne bruger data proaktivt
Mange virksomheder kan kun bruge deres data til at forklare fortiden og måske diagnosticere nutiden. Men de sande datadrevne virksomheder er dem, der bruger data til forudsigelser og anbefalinger. Den tendens kommer til at være noget, der spreder sig som ringe i vandet, så også traditionelle virksomheder vil sige: ”Det er også vores ambitionsniveau! Vi vil også derhen, hvor vi bruger data til at træffe beslutninger for fremtiden.”

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til ovenstående, er du altid velkommen til at tage fat i mig. Kontakt: Jens-Jacob Aarup, CEO, jja@inspari.dk, +45 20 26 86 60.


Links til dig, der vil vide mere: