Hvad er
Databricks?


Databricks er en Apache Spark-baseret cloud dataplatform til samarbejde, analyse og behandling af store mængder data på en hurtig, let og tilgængelig måde, der fører til en mere produktiv, sikker og skalerbar analyseproces.

background-full-sofie-2

Microsoft Fabric,
Snowflake eller
Databricks?


Hvordan vælger du den rette platform? 

Microsoft har afsløret nok detaljer om Fabric til, at vi nu kan gennemgå fordele og ulemper og lave en sammenligning med de mere kendte dataplatforme, Databricks og Snowflake.

Se med her, så ved du, hvad du skal overveje.

Gå til webinaret ❯

inspari webinar fabric snowflake databricks

 

Databricks 
hos Metro Service


Metro Service A/S har valgt Inspari som samarbejdspartner til at bygge en ny, moderne dataplatform i Azure bygget på Azure Databricks.

Dataplatformen skal øge dataunderstøttelsen igennem forbedret rapportering samt optimering af data-processer og dermed bidrage til stabilitet i driften af Københavns metro, tog, stationer, kommende letbane og andre aktiver.

Bliv klogere på Azure Databricks

Metro Service

Skal Inspari være din Databricks partner?

Untitled-1 Associate-badge-eng-2x 0_NWRieXv-qDtLazf7 13807

Databricks vs 
Azure Synapse


Det kan være svært at finde hoved og hale i hvilken specifik platform, man bør vælge. Både Databricks og Azure Synapse tilbyder spændende muligheder for at arbejde med data og trække værdifulde indsigter. Databricks er ideel til komplekse datanalyser og avanceret machine learning, hvorimod Azure Synapse Analytics er et værdifuldt værktøj til eksempelvis business intelligence og dataintegration. 

Databricks vs 
Snowflake


Databricks og Snowflake er begge populære cloud-baserede dataplatforme, og selvom de har mange fælles fordele, egner de sig hver især bedst til forskellige brugsscenarier. Hvor Databricks er særdeles velegnet til data science-projekter, real-time analyse og avanceret machine learning, egner Snowflake sig i mange situationer bedre til datalagring, SQL-baseret analyse og skalérbar rapportering.

Databricks-platformen er mere konfigurerbar platform end for eksempel Azure Synapse og Snowflake. Det stiller store krav til udviklerne, da de kan have stor indflydelse på, hvordan løsningen i Databricks er optimeret.

For at opsummere: Der findes ikke noget generisk svar på hvilken platform, der vinder. Alle tre platforme kommer med fordele og ulemper, og valget afhænger tungt af din virksomheds specifikke behov og kompetencer.

Læs mere om Snowflake

Databricks solutions

 

Databricks bliver altid hosted ved en Public Cloud udbyder: Azure, AWS eller Google Cloud.

Samarbejdet mellem Databricks og Microsoft har affødt Azure Databricks. En løsning, der kombinerer det bedste fra Apache Spark og Microsoft Azure og, i modsætning til det originale Databricks, er tæt integreret med Microsoft Azure og hele Microsofts økosystem.

I praksis ligger funktionaliteten af de to løsninger tæt op ad hinanden. Forskellen findes primært i, hvordan platformen tilgås og hostes.

Bliv klogere på Azure Databricks

Skal vi mødes 
hos dig eller hos os?

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt.

jens-vollstedt

Jens Vollstedt 
Prinicpal Solution Architect