2 min læsning

TC17 Tableau conference

Featured Image

Årets Tableau konference, TC17, kører for fuld skrue i Las Vegas netop nu. Her får du et sammendrag af keynoten fra Tableaus CEO, Adam Selipsky, der punkterede 4 myter fra dataelskernes verden. Hvis du sidder i det mere feature-orienterede hjørne og venter i spænding, så bliv her på kanalen. Før du får set dig om, er der nyt om Hyper, codename: Project Maestro og Extensions API.

En del af temaet ved dette års TC er at punktere myter. Og i dette års keynote havde Tableaus CEO fokus på at gøre netop dette ved de følgende fire myter, som jeg nu tager dig igennem en for en.

AI will replace the analyst 
Der er en stor hype omkring begrebet kunstig intelligence (AI) - og med rette. En af myterne er, at AI erstatter analytikeren, da alt sker automatisk. Men - AI kommer til at hjælpe analytikeren i sit arbejde i forhold til at skabe dybere indsigt og dermed også skabe et bedre beslutningsgrundlag ud fra data. AI er i bund og grund, når computere og maskiner udviser en form for intelligens, fx tilegnet gennem historik. Machine learning er en disciplin inden for AI, hvor computeren – uden at være direkte programmeret - analyserer de handlinger, man foretager, og derved bliver bedre til at foreslå nye muligheder og ikke mindst relevante muligheder, fx som Googles søgealgoritme. Og altid er der mennesker med ind over i forhold til at udarbejde og anvende den indsigt, som AI skaber. Derfor bliver AI et stærkt værktøj i den værktøjskasse, som analytikeren har.

Data is only for the analyst 
Data er gået fra at være nørdet til at være allemandseje. Og data er ikke kun forbeholdt analytikere, men et værktøj til alle der ønsker forståelse og indsigt i deres forretning. Og det er netop den mission som Tableau er på: At give data til folket.

Data governance means NO
Tableau gør op med myten om, at data governance betyder NEJ – altså at data har været så beskyttet, at det ikke har været tilgængeligt. Traditionel data governance har skabt for mange begrænsninger på brugeren og indirekte været med til at skabe massive mængder Excel-ark, der har flydt rundt i virksomhederne. Typisk fordi brugerne har haft for begrænset adgang til data og ikke kunnet skabe den indsigt, de gerne ville. Data governance skal understøtte brugeren og samtidig sikre, at der arbejdes med datasæt, som er til at stole på. Brugerne kan langt mere, end vi nogen gange lader dem komme i nærheden af. 

There can be one perfect source of truth 
Myten om en datakilde, der indholder ALT relevant data, er i bund og grund fejlagtig. Specielt når man begynder at tage de mange nye datakilder med i betragtning, og dermed bevæger sig ud over virksomhedens traditionelle, interne data. Der er derfor behov for flere datakilder, der tilsammen danner sandheden. Og der er behov for en platform, som kan gøre disse data tilgængelig for brugerne. Nemlig den platform, som Tableau har skabt med blandt andet den lynhurtige in-memory teknologi, Hyper, og Tableaus innovative projekt med kodenavnet Maestro.

De nye features kan du læse mere om i næste blogpost fra TC17 i #vegasstrong. Det er lige på trapperne

Væk dine data til live med Tableau 
Hvis du ikke allerede har prøvet Tableau og set dine egne data blive vækket til live, kan du læse mere om Tableau, og om hvorfor de nye licensmuligheder giver dig hurtigere buy-in til at gøre Tableau til en del af din hverdag lige her. 

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Vi ser frem til at høre fra dig.