3 min læsning

New data for data - Tableau prep

Featured Image

Så er ørnen endelig landet. Tableau har lanceret deres nye data prep-værktøj med det mundrette navn Tableau Prep. Før release kendt som Project Maestro og allerede dengang var vi oppe og køre over produktet - det kan du læse om her. I dag kan du læse, hvorfor du vil elske Tableau Prep, om den nye navngivningsstruktur, den nye og bedre licensmodel, og du kan selvfølgelig selv prøve nyhederne i Tableau. Lad os komme i gang!

Læs blogindlægget om Project Maestro her

Derfor vil du elske Tableau Prep
Tableau har i vanlig stil skabt et værktøj, som bliver uundværligt i enhver analytikers værktøjskasse. Hvis du kan nikke ja til nogle af nedenstående spørgsmål, kommer du til at elske Prep:

  • Du har ofte behov for at sammenkøre mange Excel-ark, inden de skal analyseres?

  • Du slås også med at sammenligne dine data fra dit Data Warehouse med eksempelvis budgetter, der bor i Excel?

  • Du har brugt timer på at skrive avanceret SQL-kode, inden dit data ligger i et brugbart format?

  • Du skal ofte kombinere data på tværs af databaser, Excel- og csv-filer?

  • Du har brug for et værktøj, der kan hjælpe dig i din Ad-hoc analyse, inden du overhovedet ved, om det skal ind i et Data Warehouse?

Dit svar er Tableau Prep!


Sådan kommer du i gang med Prep
Tableau har med Prep også lanceret en ny licensmodel. Hvis du er ny kunde, følger Prep med til alle dine Creator licenser (ordforklaring følger længere nede). Hvis du er eksisterede Tableau-kunde, bør du i disse dage i din partner portal kunne logge ind og se, der er kommet licenser til Prep.

  • For kunder på en subscription model (årligt abonnement) er det antallet af aktive Tableau Desktop subscriptions, der gælder.
  • For kunder på en perpetual model (engangsinvestering og herefter årlig maintenance) vil det være antallet af Tableau Desktop licenser, hvor du betaler maintenance. Efter 2 år skal du være konverteret over på en subscription model for at beholde adgang til Prep.

En god nyhed kommer sjældent alene
Udover Prep har Tableau i samme omgang lanceret deres første release med den nye navngivningsstruktur. Tableau 2018.1 (1. release i 2018) kommer sprængfyldt med brugbar ny funktionalitet. Du bestemmer selv, om du vil bruge Step-and-jump lines til bedre at vise udviklingen over tid i dine data, om du vil forbedre performance på dine dashboards ved at udnytte det væsentligt hurtigere nye hierarkiske filter eller om du vil tage dine geografiske analyser til nye højder med den nye SQL-Spatial-data understøttelse, der lader dig beholde dine geografiske data i dit Data Warehouse og forbinde direkte dertil.

Én ting er sikkert; der er nok at kaste sig ud i med Tableau 2018.1. Som altid kan eksisterende kunder gratis opgradere allerede i dag.

Ny licensmodel - fra produkt til brugertyper 
Fremadrettet satser Tableau 100 % på subscription baseret licensering. Derfor får du mere nuancerede muligheder for at skrue dine licenser sammen, så du har licenser til dine brugeres behov. Du får således helt nye muligheder for at brede Tableau ud i din organisation med de nye Viewer-licenser. Nedenfor et hurtigt overblik over de 3 brugertyper og deres pris pr. måned. 

Tableau_licensmodel-352830-edited

Læs mere om Tableau her

Har du spørgsmål til nyhederne i Tableau?
Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Vi ser frem til at høre fra dig.