3 min læsning

Tableau Conference 2018

Featured Image

Sammen med 17.000 deltagere sad jeg på nåle under både keynoten og ”Devs on Stage”. På den årlige Tableau Konference i USA får vi et indblik i hvilken retning, Tableau platformen udvikler sig. Mit navn er Morten Bo Daugaard, og jeg er Tableau-produktejer her i Inspari. Her kan du læse om min oplevelse af årets Tableau-konference og de nye tendenser, som vi hos Inspari er mest spændte på. Og jeg kan gode afsløre: Det var en absolut fremragende tur til New Orleans!

Spring på toget, konduktøren er ankommet
Vi har ventet længe og nu kommer automatisk afvikling af Tableau Prep flows endelig til Tableau Server. Produktet kommer til at hedde Tableau Prep Conductor og er allerede nu klar i næste beta kaldet 2019.1. I forhold til licensprisen så ved vi, at Tableau Prep Conductor bliver solgt som et tilkøbsprodukt til Tableau Server, men der har endnu ikke været nogen indikation af prissætningen. En ting er sikker: Skal du for alvor have værdi ud af Tableau Prep, så skal der en togkonduktør med på toget. Prøv det allerede i dag ved at melde dig til betaen her: https://prerelease.tableau.com/welcome/

Udover konduktøren kan vi også se frem til at anvende R og Python til Machine Learning direkte som en del af Prep flows samt indbyggede smarte valideringer af fx URL’s, e-mail-adresser osv. Og mangler der en smart valideringsregel til dit behov? Så kan du bare definere din egen.

Spørg dine data
For et år siden offentliggjorde Tableau købet af Natural Language Processing firmaet Cleargraph. I New Orleans så vi for første gang Tableaus opkøb i aktion - og hvilken aktion! I vanlig overlegen stil leverer Tableau funktionen ”Ask Data”, som giver mulighed for at stille spørgsmål til publicerede datakilder på Tableau Server for alle brugere med en Creator eller Explorer licens - se bare herunder: 

Tableau_gif

Ved at kombinere Natural Language Processing og Tableaus patenterede ”Show Me”-teknologi skaber Ask Data selv Tableau-visualiseringer, som bedst besvarer dit spørgsmål. Udover at tillade at stille spørgsmål direkte til din datamodel kan udviklere selv definere synonymer, således at fx region, district, area alle sammen refererer til samme felt i datamodellen for maksimal alignment med din forretnings begrebsverden. Det kommer til din Tableau Server i 2019.1. 

Gør det nemmere at udvikle datamodeller med den nye object model
Okay, jeg indrømmer gerne at det ikke lyder særligt sexet, men de nye datamodelleringsværktøjer i Tableau lover nemmere datamodellering, udnyttelse af databasens egne definerede relationer, så du sparer tid, automatisk Level of Detail håndtering - alt sammen for at gøre det nemmere for dig at bygge dine visualiseringer.

Jeg deltog i et kundemøde med Tyler Doyle, som præsenterede det live på keynoten, og de detaljer vi fik ”behind the scenes” gør, at det er en de innovationer, jeg ser allermest frem til i det kommende år.

Alt det, du kan forvente inden nytår i 2018.3 versionen
• Set actions – endnu mere detaljerede analyser til dig og dine brugere
• Navigations actions
• Gennemsigtige worksheets
• Normaliserede extracts, hurtigere loadtider og muligheden for Row Level Security på et helt andet niveau
• Dashboard navigationsknapper, slut med diverse hacks for at skabe brugervenlig navigation
• Ny marktype, density, giver muligheden for heatmaps og heatplots i Tableau

Alt det andet, der kommer i 2019

• Export til Powerpoint
• Forbedret Tableau Mobile med features der blander responsivt design med muligheden for at overstyre det
• Parameter actions
• Show/Hide hele elementer på et dashboard
• Vektorbaserede kort for skarpere og hurtigere kortvisualiseringer

En (næsten overdrevet) glad Tableau-fan

Hvis du, som jeg, er helt tosset med Tableau-platformen, så skylder du dig selv at overtale din chef til at sende dig til Las Vegas i 2019 til næste Tableau konference. Intet sted har jeg følt mig så meget hjemme som blandt 17.000 andre Tableau entusiaster, uanset om jeg sad til sessioner med fokus på embedding af Tableau, query performance eller brugsrapportering af Tableau Server, var jeg blandt venner og fik rig mulighed for at sparre med ligesindede.

Sidste aften jeg havde i New Orleans sluttede med en kæmpe fest i Mercedes Benz Super Dome, hvor 17.000 datanørder nød fantastisk lokal musik, sparkede field goals på et rigtigt NFL stadium og spiste lækker mad.

Kære Tableau-konference, jeg vil gøre alt i min magt for, at vi også ses næste år. Og du, kære læser, bør gøre det samme! Vi kunne jo aftale at mødes?

Tid til en Tableau-snak?
Hvis du har spørgsmål til nye versioner, licenser, succeshistorier med Tableau eller andet, så tøv ikke med at kontakte os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Vi ser frem til at høre fra dig.

Vigtige links til dig: