3 min læsning

Spiser Power BI big data til morgenmad?

Featured Image

Det har aldrig været nemmere at kvalificere, om man kan bruge data til noget. Vi skal mange år tilbage, før det var en spørgsmål om at lave manuelle one-offs i excel eller tage den lange vej igennem et data warehouse for at kunne præsentere de bearbejdede data for slutbrugerne.

Men det var en langtrukken proces – fra idé til at slutbrugeren fik nogle svar. Og det var end ikke garanteret, at der rent faktisk ville komme noget ud af besværet. I dag behøver det ikke være så drøjt at få tryktestet og kvalificeret vores analyser, inden de – måske – skal indarbejdes i vores data warehouse.

Nu kan vi nemlig tage en genvej og lynhurtigt få tryktestet de (big) data, som vi ønsker at bruge. Med et værktøj som Power BI har det således aldrig været nemmere at tilgå ustrukturerede kilder, sætte data i system og omdanne det til informationer, der kan danne grundlaget for beslutninger og strategier.  

Og du kan let iscenesætte data. Læs her, hvordan du får succes med at fodre din Power BI med big data.

Komplekse data og svært tilgængelige datakilder? Intet problem

Med Power BI kan du nemt at connecte til mange ustrukturerede kilder, tilgå data og sætte det i system.

Det gør det muligt for dig at se, analysere og visualisere komplekse data. du kan ændre og behandle dine data på flere måder. De tidskrævende processer med at forberede data reduceres eller elimineres helt, eftersom softwaren vil huske dataforberedelsestrinene og automatisk gentage dem under dataopdateringer.

Effektiv og tilgængelig business intelligence

Ikke al data behøver rejse på første klasse. Det viser Power BI med al tydelighed, for du kan hurtigt skabe dig et overblik over og få indsigt i enorme datasæt, der er ustrukturerede og tidligere var svært tilgængelige. Derfor ville du lynhurtigt kunne få svar på, om I kan bruge data fra kilder som Facebook til noget – uden at I skal trække en masse data ud. Dine analyser kan med Power BI hurtigt blive omdannet til effektive dashboards og rapporter, så I kan måle performance og planlægge forretningen, baseret på data og statistiske metoder.

Din data bliver demokratiseret med Power BI

Power BI er en enabler, der gør, at langt flere ansatte selv kan sidde med data, så analysen
kommer helt tæt på. Med denne self-service business intelligence har medarbejderne selv adgang til den operationelle data, som de kan analysere og visualisere. Med denne demokratisering af data sikrer I, at jeres business intelligence ikke er personafhængig. Og med den rette governance vil denne deling af data kunne løse mange forskellige behov blandt de ansatte i virksomheden – og vil understøtte jeres processer fra idé over data og rapportering til indsigt. Og så er vejen banet for at træffe de rigtige beslutninger for forretningen på det rette grundlag.

Får Power BI aldrig ondt i maven?

Svaret er jo! Selvfølgelig afhænger det af opfattelsen af big data, men den almindelige forretningsbruger kommer langt med nogle millioner rækker, og dét tygger Power BI sig nemt igennem. Og siden komplekse datakilder er en favoritspise, opstår udfordringerne først langt senere end du vil opleve med traditionel brug af Excel. Den udfordring løser du naturligvis gennem dit data warehouse. 

Inspari hjælper dig med Power BI
Hvad enten du vil godt i gang med Power BI eller accelerere brugen af Power BI i din organisation, kan Inspari hjælpe. Kontakt os på info@inspari.dk / +45 70 24 56 55, hvis du vil høre mere om, hvordan Power BI kan gøre en forskel i din organisation. 

Her får du et udpluk af, hvordan vi kan hjælpe dig: 

Kursus: Kom godt i gang med Power BI
Kursus: Avanceret Power BI
Viden om Power BI: Bliv klogere på Power BI