Gør rå data overskuelig og visuel med
Power BI dashboard

 

Et Power BI dashboard er én enkelt side, hvor der benyttes visualiseringer til at fortælle en historie. Da dashboardet er begrænset til én side, indeholder det, hvis godt designet, kun de vigtigste elementer fra historien.

Et dashboard i Power BI er derfor en visuel og lettilgængelig måde at præsentere data på.

Drømmer du om at blive din egen Power BI ekspert og mestre dashboard disciplinen? Gør drømmen til virkelighed på Insparis Power BI kursus.


Power BI kursus 

background-half-mathias2

Hvorfor vælge
Power BI dashboard?

 

Med Microsoft placeret i Gartners ’leader’-kvadrant for 14. år i streg med stort forspring ned til Tableau og Qlik, taler Power BI platformen sit tydelige sprog. Med Power BI dashboard køber du ikke blot ind i fordelene ved en moderne, skalérbar self-service-platform, men også Microsofts økosystem og Power Platform.

Læs mere her:
Microsoft named a Leader in the 2021 Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI Platforms

Databehandling

Dashboards hjælper med behandling af data fra både databaser, store CSV filer, CRM systemer, Google Analytics og lignende.

Overblik

Du får skabt et visuelt og let overblik over en stor mængde data.

Deling af data

Du kan dele dine dashboards til intern og ekstern brug og dermed bringe nye perspektiver på dataene.

Data transformering

Du opnår et dybere indblik ved at importere og transformere data, skabe modeller og generere indholdsrige rapporter.

Tillid

Du bliver i stand til at træffe beslutninger på baggrund af tillid til dine data og ikke blot fornemmelser.

Synliggørelse

Ved hjælp af dashboardet kan du synliggøre historier, der skaber læring og viden. Derudover kan flere medarbejdere, på tværs af kompetencer og interesser, søge nye indsigter i data grundet den udvidede adgang.

Power BI dashboard
teknisk set

 

Visualiseringerne i MS Power BI dashboards kan komme fra et eller flere underliggende datasæt eller rapporter. Et dashboard kan kombinere on-premise servere og cloud data, hvorfor det giver et konsolideret overblik uanset hvor dataene eksisterer.

Med Power BI dashboard kan der laves integrationer til platforme med kritisk data såsom time registrering, HR, marketing, projektledelse osv. 

Power BI Dashboard er som udgangspunkt gratis både at downloade og bruge, men for at få det fulde udbytte og opnå adgang til at dele med andre og se hvad andre har bygget, er det nødvendigt med et Power BI Pro licens.

Download Power BI her

background-half-sofie-6

How to
dashboards i Power BI 

Med et dashboard baseret på god datavisualisering kan du give dine modtagere indsigt i data i ét skærmbillede, så dine modtagere hurtigt og let kan danne sig et overblik. Samtidig kan dine modtagere selv søge nye svar i data, fordi de kan dykke ned i de data, som er i dashboardet, i stedet for at skulle bede om en ny rapport med særlige specifikationer.

Gode dashboards kræver gode designere
Selvom det lyder rimelig simpelt med et enkelt skærmbillede, stiller det høje krav til dig. Du skal kunne holde tungen lige i munden og udvælge det allervigtigste, så overskueligheden stadig bevares. Du skal derfor være skarp på, hvilket budskab du vil have frem, så du kan udvælge netop de elementer, som modtageren forstår i første omgang. Et godt designet dashboard giver en række fordele, blandt andet at modtageren let kan gennemskue det forretningsområde, der illustreres.

Vi har opstillet følgende Do’s and Don’ts, som kan være din MS Power BI dashboard inspiration til, hvad der skal inkluderes, og hvad der ikke skal inkluderes for at få mest værdi ud af dit dashboard.


Do's

Hold det visuelt simpelt

 Gør det præcist

 Tænk i billeder

 Vis gerne flere ting på en gangDon'ts

Minimer brugen af farver

Undgå spildinformationer

Drop 3D

Anvend ikke lagkagediagrammer eller speedometre

 

Forskellen på 
dashboard og rapportering

Har du fundet spændende indsigter i dine data, men er i tvivl om, hvordan du på bedste måde præsenterer data for dine modtagere? Vil du gerne dele dine data med andre uden at ende i et Excel-mareridt? Vil du gerne give dine modtagere mulighed for selv at finde svar, så de ikke skal tilbage til dig (eller it-afdelingen) for at få vist en bestemt periode eller et bestemt produkt? Svaret er et dashboard i Microsoft Power BI fremfor traditionel rapportering i Excel. 

Din guide til god datavisualisering
Dashboards er et farvel til lange og uoverskuelige rapporter, hvor modtageren skal bruge uendelig lang tid på at danne sig et overblik i de mange detaljer på de mange sider. Med et moderne self-service værktøj som Microsoft dashboard i Power BI får du indbyggede best practice dashboards, som guider dig som bruger til at bruge de rette grafer til datavisualisering. Du bliver således som afsender guidet til det bedste resultat – og din modtager forstår din visualisering i første omgang. Modsætningen er Excel-mareridtet med endeløse rækker og kolonner med tvivlsomme visualiseringer, som kræver stærke Excel-færdigheder at navigere rundt i. 

I tabellen nedenfor kan du danne dig et overblik og sammenligne egenskaberne i henholdsvis dashboards og rapporter. 

Dashboard vs rapport (tabel)

 

Power BI dashboard examples

Nedenstående er to eksempler på Power BI demo dashboards, der viser, hvordan dashboards kan se ud i praksis. 

Power BI dashboard 1

 

Power BI dashboard 2

 

HAY sikrer succes med Power BI

Læs her, hvordan HAY har opnået et højt niveau af user adoption for deres nye Power BI-løsning og samtidig flyttet infrastrukturen i Microsoft Azure. Det hele er sket ud fra devisen om at udnytte de interne kompetencer mest muligt - med mindst mulig hjælp udefra.

Læs casen her

HAY_800x800

 

background-half-sofie-7

 

Skal Inspari være din
Power BI partner?

Skal Power BI dashboards være det næste tiltag på din virksomheds data-rejse - eller måske starten på den? Inspari vil hellere end gerne være jeres partner.

Hos Inspari har vi stærke kompetencer i Power BI. Gennem vores mange projekter har vi opnået en solid viden om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe med at forankre løsningen i organisationen.

Vi arbejder efter en Discover, Define, Develop, Deliver-proces. Det betyder, at vi først og fremmest undersøger de forskellige muligheder for at finde ud af, hvad der passer netop din virksomhed bedst. Herefter defineres og skitseres løsningen, hvorefter den designes specifikt til din virksomhed.

Med vores Data Value Guaranteed-metode som grundlag lover vi dig ikke blot værdi - vi garanterer det.

Kan vi hjælpe dig?
Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.