3 min læsning

Cash-flow, machine learning & dine historiske data

Featured Image

Et godt cash-flow er nøglen til at komme sikkert ud på den anden side. Men vidste du, at machine learning er et fantastisk værktøj at sætte i spil i en tid, hvor du har behov for at træffe solide, dataunderstøttede beslutninger? Og måske endnu vigtigere, vidste du, at en af nøglerne til at sikre et godt cash-flow er dine historiske data i dine eksisterende, interne systemer.

Derfor får du her 5 konkrete machine learning-initativer baseret på historiske data, der bare ligger og venter på at blive til værdi! Og det kan måles direkte på bundlinjen.

1. Få mere ud af marketingkronerne

Ram de rigtige kunder i dine marketingindsatser med de rette produkter og på det rigtige tidspunkt. Har du allerede en model, der kreditvurderer kunderne inden de kommer ind? Kobl dine indsigter fra de to systemer sammen, så sikrer du, at du rammer de helt rigtige leads.

Win: Bedre udnyttede marketing-/ og salgsinvesteringer.

2. Hold på dine gode kunder

Sørg for at holde på dine gode kunder! Scor dem efter, hvor gode kunder de er. Fokusér på de kunder med højest livstidsværdi og sæt dine stærkeste kort på opgaven med at fastholde dem, hvis de ser ud til at være på vej ud!

Win: Hold dine kunder i længere tid! Nuværende kunder er dit vigtigste aktiv, og de er allerede vundet ind i folden. Nye kunder er dyre. Så sørg for at værne om de gode kunder, du allerede har! Ved at kende sine gode kunder fra sine mindre gode kunder – kan man målrette sine indsatser efter dem, der er noget værd.

3. Optimer dit lager

Hav de rette varer på lager på de rette tidspunkter og i den rette mængde via lageroptimeringsalgoritmer.

Win: Dette kan måles direkte på bunden ved lavere lageromkostninger. For visse virksomheder er dette en stor post i cash-flowet.

4. Mål kundetilfredshed

Mål din kundetilfredshed ud fra, hvad kunden siger om dig. Sentiment analysis (emotionel tekstanalyse) er vejen til at se, hvor positivt kunderne skriver om dig fx på Facebook, Trust Pilot, osv. 

Win: Kundetilfredshed er det bedste pejlemærke for virksomhedens succes. Uden kunder er der ingen indadgående pengestrømme. Ved at måle på kundetilfredsheden kan du se, hvor du med fordel kan sætte ind! Inddel kunder i segmenter og få svar på hvilke segmenter, der kan have brug for et løft.

5. Optimer kundetilfredshed 

Optimér kundetilfredsheden ud fra hvad kunden skriver om dig. Text Mining / Tekstanalyse guider dig direkte hen til hurtig værdi til dit product management team! Optimér dine produkter efter, hvad kunden lægger vægt på.

Win: Bedre produkter = Gladere og loyale kunder = Større indtjening.

Hvis du går med tanker om machine learning og har brug for sparring, er vi klar til at hjælpe dig.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du går med tanker om machine learning og har brug for sparring, kan du kontakte os på info@inspari.dk eller 70 24 56 55. Vi ser frem til at høre fra dig.

Nysgerrig efter mere?