2 min læsning

Most wanted new features in tableau 10

Featured Image

Om det er fedt at dyrke features i software? Nope, men vi gør alligevel en undtagelse. Ganske enkelt fordi vi glæder os så meget til Tableau 10, der kommer til august. Derfor får du her en forsmag på de nye features, som vores kunder har længtes allermest efter, og som nu er på vej til dig og din Tableau-løsning. Men kun hvis du vælger opgradering. Selvfølgelig.

Må vi præsentere:

/ Cross-database Joins

Med Cross-database Joins kan du joine fra forskellige datakilder og endda med andre extracts. Denne feature har længe været efterspurgt og giver helt nye muligheder for at strukturere data.

/ Cross-database filters

Med Cross-database filters behøver du ikke længere lave parametre eller andet for at kunne filtrere på tværs af datakilder. Ved at højreklikke på filteret har du nu mulighed for at vælge funktionen ”Apply to related datasources” – og vupti så virker filteret også på de relaterede datakilder.

/ Web authoring

Web authoring i Tableau 10 gør det muligt for dig at lave dashboards direkte fra Tableau Server. Højreklik på en datasource – så kan du lave et nyt dashboard, og derfra kan du lave dit dashbord med de dimensions og measures, der er tilgængelige i kilden samt de charts, der findes i ”Show me”-menuen.

/ Device designer

Device designer – fedt! Nu kan du tilpasse et enkelt dashboard til flere forskellige devices. Hvis du eksempelvis har et dashboard, der både skal ses på mobil og tablet, kan du lave to forskellige ’looks’ til det samme dashboard - et per device.

/ Datasource revision history

Velkommen til Datasource revision history. Tidligere blev den gamle datasource overskrevet, når man uploadede en ny med samme navn. I Tableau 10 bliver der fremover gemt historik på datakilder på lige fod med revisionshistorik, fx kendt fra dashboards.

/ Data notification

Til stor glæde for alle Tableau-brugere og -administratorer er der endelig blevet implementeret data notification. Fremover vil du modtage en mail fra Tableau serveren, hvis et extract fejler, og derved få mulighed for at følge op hurtigt.

Og ja - der er mange flere nyheder i Tableau 10, og desuden har Tableau fået et ansigtsløft og er blevet endnu mere lækkert at arbejde med og se på. Vi er vilde med det!


To upgrade or to stay?

På Tableau On Tour-konferencen i juni i London, fortalte Tableau, at deres brugere generelt er gode til at tage det nyeste til sig. Ser vi på vores kunder i Inspari, er historien den samme, og vi anbefaler aktivt, at vores kunder følger med versionerne, eller maksimalt er et enkelt ciffer bagud. I Inspari er ca. 75% på version 9 - af dem er det dog kun ca. 25%, der følger med den seneste version.

Hvis du er i tvivl om, hvad du går glip af eller konsekvenserne ved ikke at skifte, så sidder vores team af Tableau-konsulenter klar til at svare på dine spørgsmål på +45 70 24 56 55 eller på info@inspari.dk. Du kan selvfølgelig også hente en prøveversion - 3-2-1 go!

Læs mere om Tableau her 

Og apropos vores Tableau-team, så kan du se et udpluk af dem her fra Tableau on Tour i London.

wetaketableaupersonally3.jpg

Hvad glæder du dig mest til ved Tableau 10?