2 min læsning

Project Maestro

Featured Image

Vi har talt om det længe, flere af os har været beta-testere og nu kommer der endelig mere og mere information ud om Tableaus seneste skud på stammen, nemlig Projekt Maestro. Men hvad er det så? Og hvilken værdi kommer Maestro til at give dig og dit arbejde? Alt det og meget mere går jeg nu i dybden med.

Projekt Maestro er Tableaus vej til at sikre, at du får endnu bedre indsigt i data. Maestro falder i den kategori af værktøjer, som kaldes ”Data Wrangling”-værktøjer. Altså værktøjer, som kan bruges til at klargøre data til analyse og andre formål. Med Tableaus vanlige sans for brugervenlige oplevelser er det et stærkt værktøj for en analytiker at have i sit bælte. Særligt til ad-hoc opgaver, der kræver håndtering af data af tvivlsom kvalitet og med behov for rens.

Komplet billede til hurtigere forståelse
Tre forskellige visninger giver dig et komplet billede af dine data. Du kan arbejde i datastrømme, dataprofiler eller datalinjer. Valget er dit og afhænger selvfølgelig af formålet. Idet du arbejder direkte i dine data, kan du lave ændringer og se, hvad de betyder på tværs af alle tre views. Og dét vil gøre en forskel i din hverdag!  
 projekt_maestro_1.png

Smart automatisering, så du kan arbejde hurtigere
De avancerede algoritmer gør det hele lettere for dig. Projekt Maestro viser automatisk fejl og outliers i dine data og bruger ”fuzzy” clustering til at hjælpe dig med de sædvanligt ellers manuelle opgaver som, fx at rette stavefejl eller samle entiteter på tværs af datakilderne. Kort sagt: Du bruger mindre tid på de trivielle, ensformige processer for at klargøre dine data og mere tid på din kernekompetence, nemlig analysen.  

projekt_maestro_2.png

Integreret med Tableau
Oplevelsen af fuld integration mellem data prepping og analyse er særdeles vigtigt. Derfor bruger Maestro de samme kalkulationer og den samme governance struktur som Tableau – og dét giver dig som bruger oplevelsen af ét univers. Det betyder også, at hvis du allerede i dag arbejder med Tableau, er du hurtigt i gang med Maestro. Den stærke integration mellem Tableau og Maestro betyder også, at du hurtigt kan dele dine klargjorte data med andre i din organisation – enten som data extracts i form af Tableau nye lynhurtige Hyper database eller ved blot at dele dine workflows.   

Lidt mere Maestro
Den umiddelbare melding er, at Tableau Maestro bliver et tilkøb. Min vurdering er, at det bliver et fuldstændig uundværligt værktøj for rigtig mange Tableau-brugere, fordi den enkelte analytiker nu for alvor er uafhængig af lange ETL-processer – eller hjælp fra andre til data prepping-fasen, som ellers kan drille.

Og hvornår kommer den så? 
Jeg ved, at Tableau arbejder på højtryk på at få gjort løsningen klar. Og jeg ved, at jeg glæder mig enormt meget til at tage Maestro i brug – og det samme gør en række af de Tableau-kunder, som jeg hver dag arbejder med. Hvis du vil have en smagsprøve allerede nu, kan du tilmelde dig beta-programmet lige her. Jeg har været en del af beta-programmet gennem de sidste mange måneder, og jeg må sige, at det lander virkelig i et sweet spot i markedet.

Skal vi tale Maestro…
… selvom det ikke er lanceret endnu? Måske går du med forskellige tanker hvordan du hurtigere kommer fra idé til indsigt, og derfor vil du gerne vide mere om, hvad Maestro kan gøre for din hverdag. Book et uforpligtende møde med en af mine kolleger på info@inspari / +45 70 24 56 55 og følg med på vores Tableau-side: Tableau