2 min læsning

Vælg det rette BI-værktøj

Featured Image

Visualiseringerne så super lækre ud, og BI-værktøjet virkede prisvenligt. Alligevel viste det sig ikke at være det rigtige match til din organisation og dine brugeres behov. Måske var en af grundene, at du startede med at vælge værktøj og hoppede over de grundlæggende trin, der ligger før udvælgelsen af et moderne BI-værktøj? Derfor - uanset om du er stormende forelsket i Power BI, Qlik eller Tableau, så læs lige med her, inden forelskelsen koster dig unødvendige kroner. 

Det starter aldrig med et værktøj
At vælge det rigtige BI-værktøj til et Business Intelligence projekt handler om grundig forberedelse. Først må forretningens behov afdækkes, og dernæst skal de involverede brugertyper og deres krav til værktøjet defineres. Der er stor forskel på, om det er en kørende sælger eller en økonomichef, der skal have værktøjet i hænderne. Ud fra vurderingen af behovet for en række specifikke funktioner, kan man træffe et kvalificeret valg om, hvilket – eller hvilke – værktøjer, du har brug for.

Tableau, Qlik Sense, Power BI eller et helt fjerde valg? Det er fristende at dykke direkte ned i værktøjskassen og begynde at rode efter det bedste middel til at bearbejde og vise data, så snart man har besluttet sig for at gå i gang med et BI-projekt. Det er ikke så mærkeligt - det er trods alt dit BI-værktøj, der bringer tallene til live og giver dig noget at vise frem, så organisationen kan blive klogere og træffe bedre beslutninger.

Men det kræver et solidt forarbejde at træffe det rigtige valg og undgå, at du kommer til at stå med en hammer, når du havde mest brug for en skruetrækker.

Kend de 4 trin og den rette proces
Her ser du de 4 trin, der vil lede dig til et mere kvalificeret valg af front-end-værktøj:

  1. Start med målet - start derfor med at lave en grundig forretningsanalyse.
  2. Definér brugernes behov og hvilke brugertyper, der er i spil i jeres organisation.
  3. Afdæk kravene til værktøjet
  4. Vælg et værktøj - eller flere

Står du over for valget af BI-værktøj nu?
Hvis du ved, at du står overfor valget, så overvej en professionel front-end-evaluering. Med en front-end-evaluering finder du frem til netop det BI-værktøj, som matcher din organisation. Læs mere om at vælge værktøj til moderne BI

En smagsprøve på Power BI, Tableau eller Qlik Sense
Selvom det aldrig starter med et BI-værktøj, så har en lille smagsprøve aldrig skadet. Du kan læse om Power BI, Qlik Sense og Tableau lige her. Så kan du opleve, hvordan moderne BI bringer dine tal til live. Og dét er en fed oplevelse. Rigtig god fornøjelse. 

Ps. Skulle du have spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på info@inspari.dk / +45 70 24 56 55.