4 min læsning

Det tager en time at skabe intelligente & "selvlærende" bygninger

Featured Image


Det overrasker mange.

Men faktisk tager det ganske kort tid at skabe intelligente bygninger, som via data, AI og machine learning lærer sig selv at kende og kan styre og optimere bl.a. energiforbruget, CO2-niveauer, varme, lys, ventilation m.v.

På under én time kan du connecte alle de energikilder, sensorer og IoT-devices,  der fortæller om forbruget i bygningen, og skabe et virtuelt og interaktivt bygningskort, hvor det hele overvåges.

 

Energiovervågning, styring og optimering på lokaleniveau

Håndtering af det hybride og fleksible arbejdsliv

Samtidig kan virksomhederne få indsigt i, hvordan hver en krog af arbejdspladsen udnyttes og håndtere det realtime via bl.a. Office365-nofikationer.

Via rumsensorerne (fx PIR-sensorer) kan du se, om bookede mødelokaler står tomme og nemt frigive dem vis sms, chatbots, mail m.v.

Du kan også se, om der skal luftes ud i overfyldte mødelokaler, eller om der er for meget støj i storrumskontorer.

Data afslører defekte installationer hurtigt

Data bidrager også til at opdage fejl i installationer og forsyningskæder, fx et toilet der løber eller en radiator, hvor termostaten er gået i stykker. Eller fejl i returvarmen.

Det var bl.a. tilfældet for Office Lab, som via Actify Smart Building fandt en stor fejl i returvarmen og tilbageløbet. En fejl som ville have kostet mange penge, hvis den først var blevet opdaget til årsskiftet, når regningen landede.

Al data fra bygninger, lokaler og energikilder samles og visualiseres i dashboards i Actify Smart Building – med masser af muligheder for at bygge Business Intelligence og AI på toppen, fordi det hele er cloudbaseret og integrerer til alle systemer.

 

40% af CO2-udledningen kommer fra bygninger

40% af CO2 udledningen i Danmark kommer fra bygninger. Heraf stammer 28% fra driften.

Men mange virksomheder og offentlige organisationer aner ikke, hvor de skal starte for at nedbringe udledning og energiforbrug.

”I dag famler mange virksomheder i blinde, når de fx sætter temperaturen ned til 19 grader uden at kende det reelle varmeforbrug eller behov. Hvis de agerede ud fra live-forbrugsdata, kunne de energioptimere, skabe bedre indeklima og udnytte kvadratmeterne bedre. Vores Smart Building-system følger data i real-tid, så forbruget ikke løber løbsk og sikrer, at fx temperaturstyring foregår helt ned på lokaleniveau, samt ud fra brugen af bygningen” siger John Wainer, Product Director hos Inspari, der hjælper virksomheder som Implement Consulting Group og Carlsberg med at energioptimere.

10 fordele du kan opnå med Smart Bygninger og Actify:

Inspari-opsaetning-Berlingske-annonce-01-1024x689


 

Prøv Actify Smart Building gratis i 30 dage

 

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55.