Azure Databricks

Analyseredskab til samarbejde

Azure Databricks kombinerer det bedste fra Apache Spark og Azure cloud i en ny service, hvor formålet er at behandle store mængder data i skyen på en hurtigt, let og tilgængelig måde, der fører til en mere produktiv, sikker og skalerbar analyseproces.


Databricks blev født grundet efterspørgsel på en webbaseret platform, der snakkede sammen med Apache Spark. Udover at snakke sammen med Apache Spark er Azure Databricks forbundet med de værktøjer og services, du allerede har tillid til såsom SQL Data Warehouse, Power BI og Azure Stor
age.

background-half-ida3

Sådan anvender du Azure Databricks


Skab clusters

I Azure Databricks kan du skabe clusters altså såkaldte klynger. Disse clusters kan indeholde forskellige modeller inden for blandt andet ETL og machine learning, der samles i en fælles platform. Inden for Databricks kan vi tale om to slags clusters: interaktive og job. Interaktive clusters anvendes i samarbejde med interaktive notebooks til at analysere data, hvorimod job clusters anvendes til at køre automatiserede workflows. Via Databricks kan du hurtigt og nemt oprette samt administrere dine clusters.

Anvend Interaktive notebooks
Udforsk data med Azure Databricks notebook. Opret brugerdefinerede tilladelser for både dataeksperten, datateknikkeren og forretningsanalytikeren således dataeksperten kan tilføje data fra Azure Storage, datateknikkeren kan derefter bruge data til at bygge machine learning modeller, og forretningsanalytikeren får indsigt i data i realtid og kan derefter lave dashboards, som præsenteres for brugerne. Via en chat kan de kommunikere og kommentere på det delte projekt undervejs. Databricks notebook forener dermed processen, som straks kan implementeres i værktøjer.

Clusters og notebooks i samspil nedsætter procestiden for nye indsigter, hvilket betyder, at der er mere tid til at handle på disse.

Oplev den moderne 
Dataplatform

Den moderne medarbejder har data i sit DNA – og det samme har moderne virksomheder. Se videoen og hent inspiration til, hvordan du får data til at flyde sikkert gennem din organisation og samtidig sikrer, at dataplatformen kan møde nye behov.

Se filmen om:

- Hvorfor data er det nye olie
- Den moderne dataplatform
- 4 områder, der vil gøre en forskel i hverdagen

 

Databricks og 
data warehouse


I Azure Databricks kan du nemt og hurtigt samle alle din data. På grund af skalerbarheden i platformen kan du gøre det i den målestok, der matcher det, du skal anvende data i. Du kan dermed anvende det som et moderne data warehouse, hvorfra du kan skabe indsigt for dine brugere i henholdsvis dashboards, rapporter eller avancerede analyser.

Databricks og 
big data


Kommer dit Big Data fra IoT-enheder, er det trukket fra Facebook eller flere interne kilder? Uanset hvilket data du måtte have, omfavner arkitekturen i Databricks det hele. Mulighederne er uendelige med Big Data, og Databricks kan igennem de mange implementerede værktøjer være en platform til at udnytte de muligheder.

Azure Databricks 
samler flere tjenester

 

I Azure Databricks kan du integrere et bredt udvalg af tjenester og software såsom SQL Data Warehouse, Data Lake, Azure Storage og Azure Event Hub. Rækker det ikke? Du kan også tilføje machine learning eller artificial intelligence, der hjælper dig med at forudsige fremtidige tendenser og trends, som alt sammen kan deles gennem Power BI – Power BI, som du også finder i Databricks. Derudover taler notebook sammen med de fleste datasprog såsom SQL, Python, Scala og R. Så det kan godt være, at platformen er ny, men værktøjerne kender du allerede.

Azure Databricks 
giver dig


- H
øj sikkerhed
- En skalerbar løsning uden begrænsninger
- Øget produktivitet
- Mulighed for samarbejde mellem - dataeksperter, datateknikker eller  forretningsanalytiker
- Strømlinede workflows
- Interaktivt arbejdsområde
- Udstilling af analyser nemt og hurtigt

background-half-kim-pil

Produktiv, pålidelig, skalerbar - vælg databricks

I Azure Databricks er dit data beskyttet af Azure Active Directory integration, hvorfor du trygt kan stole på, at dit data er pålidelig. Derudover kan du gennem brugerrettigheder sikre, at det kun er de, som skal have adgang til Databricks notesbøger, klynger, job og data, der faktisk har det.


Azure Databricks kan automatisk skaleres op og ned alt efter behov, hvilket sikrer reducering af både omkostninger og kompleksitet. Dine projekter kan også skaleres over i andre funktioner eksempelvis til machine learning, hvorfor du hurtigere kan bygge og skabe projekter. 

Derudover er det nemt at udstille sine analyser på forskellige måder. Enten kan man lægge dem i et data warehouse, eller også kan man udstille algoritmerne som webservices.

Er du stadig i tvivl om, hvorfor du skal vælge Azure Databricks? Det skal du fordi, det gør dit analysearbejde mere produktiv, pålidelig og skalerbar. På få minutter kan du starte et nyt projekt i et interaktivt arbejdsområde, hvor du kan inddrage flere Azure tjenester, der er en del af Azure Databricks.
Derudover kan du dele projekterne med andre, så uanset om du er dataekspert, datateknikker eller forretningsanalytiker, kan samarbejdet ske på tværs inde i Databricks.

Skal vi mødes 
hos dig eller hos os?

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt.