Hvad er et
ETL toolkit?

ETL står for extract, transform og load – tre funktioner der samles i ét værktøj heraf betegnelsen ETL Toolkit. ETL er et stop på vejen fra dine kildesystemer til din dataplatform. Helt konkret fungerer det således: data trækkes fra forskellige kildesystemer, disse data transformeres til viden, og den viden lægges ind i et data warehouse.

Missionen for et ETL Toolkit er dermed at klargøre data på tværs af kildesystemer, men der ligger meget mere værdi gemt i værktøjet. ETL fjerner og korrigerer fejl, justerer data så det uafhængigt af kildesystemer kan anvendes sammen samt strukturer data, så det er klar til anvendelse.

background-half-sofie3

ETL: Extract, Transform, Load

Formålet med estract, som er første trin i ETL, er at læse data fra en database. I dette trin udtrækkes data, hvilket ofte sker fra flere og forskellige kilder. Efter data er trukket ud fra systemerne, er næste step transform. Her handler det om at få konverteret data fra sin tidligere form, til den form det kræver, for at den kan placeres i en ny database. Ikke alt data er i et format, som databaserne kan håndtere, og derfor er transform et afgørende step for at sikre anvendelsen af data. Transformationen kan også bestå i at kombinere data med andre data. Sidste step er load, og det er processen i at få dataene i den endelige database, som kunne være et data warehouse.

I kombination har ETL Toolkit udviklet sig til at være en stabil og robust ETL-motor, der har indlejrede funktioner til at udtrække data fra forskellige kilder, håndtere komplekse datatransformationer og indlæse i et dimensionalt data warehouse.

ETL toolkit maskinrummet bag data warehouse

Dit data warehouse er aldrig stærkere end det fundament, det bygger på. Vi har mange års erfaring med at bygge data warehouse og trække data på tværs af datakilder. Den erfaring og viden kan du drage nytte af i ETL Toolkit.

Grunden til at ETL særligt anvendes, når vi snakker data warehouse, skyldes indhentningen af store mængder af data fra en lang række forskellige kildesystemer. De tre processer kombineret sikrer, at data bliver korrekt behandlet, fra det trækkes ud af en database, og til det placeres i den endelige platform – helt uden fejl. ETL Toolkit sikrer, at data kan registres i et data warehouse ved at transformere det, og derved går der ikke data tabt.

ELT Toolkit skal derfor:

  • Trække data fra de oprindelige kilder
  • Kvalitetssikre og rengøre data
  • Overholde retningslinjer for data for at opnå konsistens på tværs af de oprindelige kilder
  • Levere data i fysisk format, der kan anvendes direkte i rapporteringsværktøjer og dashboards

Hent gratis guide og bliv klar til fremtidens BI

Hent guiden og få:

De 5 vigtigste råd til at komme rigtigt i gang
Use cases & inspiration fra andre virksomheder
en ordforklaring - hvad er hvad i de nye teknologier

 

Ja tak, send mig guiden

background-half-kim

Hvorfor vælge et ETL toolkit?

Indsigt i data er en af de vigtigste forretningsdrivere og for at få mest muligt ud af data, ses det, at kompleksiteten i BI-løsninger vokser. Dette sætter krav til indsamling samt bearbejdning af data, der ofte skal ske på kort tid. Her er et ETL Toolkit en sikker og stabil løsning med gennemsigtig og standardiseret kodning. Derudover er ETL Toolkit automatiseret, hvorfor der med en løsning som denne vil være et minimum af menneskelige fejl.

 

Skal vi mødes hos dig eller hos os?

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt.