Data warehouse i den moderne BI-platform

Sådan bliver du klar til fremtidens business intelligence

 
 
background-full-anders

Fordelene ved en fælles BI-platform

’Vores BI-løsning virker fint uden et data warehouse’ – og det kan være rigtigt for nogle organisationer, men forskellene mellem en BI-løsning med og uden data warehouse kan være mange og store.

Alt for mange møder starter med, at deltagerne først skal afgøre, hvem der sidder med de mest opdaterede og dermed - måske - mest korrekte tal. En samlet BI-platform gør en forskel for alle medarbejdere hver dag, fordi alle analyser fra HR og produktion til finans er baseret på data fra samme platform. Forretningen vil derfor opleve én fælles sandhed.

Helt grundlæggende giver troværdige tal færre diskussioner, mere tid til analyse og de rette beslutninger bliver truffet på baggrund af viden, ikke mavefornemmelser.

 • Automatiserede forretningsregler giver troværdige tal.
 • Troværdige tal giver færre diskussioner og mere tid til analyse.
 • Én sandhed giver både det forkromede overblik og adgang til alle detaljerne.
 • Overblik på tværs af alle kilder åbner op for årsagssammenhænge.
 • Lynhurtig rapportering. Ganske enkelt.

Hent gratis guide og bliv klar til fremtidens BI

 

Hent guiden og få:

 • De 5 vigtigste råd til at komme rigtigt i gang
 • Use cases & inspiration fra andre virksomheder
 • En ordforklaring - hvad er hvad i de nye teknologier

Vedligeholdelse af master data

Et data warehouse bliver præcist lige så stærkt som fundamentet, det bygger på. Vi har mange års erfaring med at bygge data warehouse og med trække data på tværs af datakilder.

Den viden og erfaring kan du drage nytte af i Inspari ETL Toolkit - et framework, som sikrer de stærkeste data og forretningsprocesser på tværs af alle kildesystemer. Inspari ETL Toolkit er beregnet superbrugere med behov for at håndtere fx master data og forretningsprocesser baseret på ETL-principperne: extract. transform. load.

Via best practice designmønstre trækker vi data fra forskellige kildesystemer, transformerer disse data til viden og lægger denne viden ind i et data warehouse. Nu ligger alle data klar til at blive til værdi på tværs af organisationen.

Det får du med Inspari ETL Toolkit:

 • Kvalitetssikret business intelligence baseret på best practice ETL
 • Effektiv udvikling med udgangspunkt i gennemtestede skabeloner
 • Smidig overdragelse mellem udviklere gennem ensartede komponenter
 • Effektiv og professionel support gennem stabile, ensartede løsninger
 • Evnen til at kunne skalere BI-løsningen i takt med organisationen

BI-konsulenter med passion for din forretning


Vores datakonsulenter brænder for at skabe netop det fundament, som rummer hele jeres forretning og gør jer (endnu mere) datadrevne. Forudsætningen er et stærkt samarbejde baseret på en fælles forståelse af verden, tillid og respekt.

Hos nogle kunder er vi udførende konsulenter på eksisterende løsninger og en naturlig medspiller på nye projekter, mens vi for andre kunder fungerer som sparringspartner og uvildig rådgiver på eksisterende løsninger. Alt sammen med udgangspunkt i det stærke, langvarige samarbejde.

- Identificere forretningsprocesser og data flow på tværs af organisationen.

- Opbygge et data warehouse med udgangspunkt i et stærkt, gennemtestet framework.

- Sikre forretningsværdi hele vejen igennem et projekt.

background-half-laerke2

Blog: Læs vores seneste blog post her


1 set of numbers: én sandhed på tværs af organisationen

Kender du det? I er samlet til fællesmøde mandag morgen for at tale den sidste måneds aktiviteter igennem og for at drøfte hvilke aktiviteter, der skal prioriteres i den kommende periode. På mødet deltager repræsentanter fra forskellige afdelinger, da der operationelt samarbejdes meget på tværs af organisationen. Og nu kommer udfordringen så...

Data warehouse concepts

Kender du de vigtige data warehouse fundamentals?

 1. Data warehouse requirements: I Inspari ser vi, at de bedste processer omkring data warehouse development starter med en kortlægning af forretningsmæssige begreber og behov. Begrebsmodellering er en teknik anvendt i forbindelse med workshops. Fordelen er, at vi kan samle interessenter fra forskellige afdelinger og skabe en fælles ramme med afsæt i virksomheden. Det skaber det gode fundament for det mere tekniske arbejde, der følger.

 2. Data warehouse platform: Det er vigtigt at have den rette platform og de nødvendige services. I Inspari er vi specialister i Microsoft SQL Server – en platform med en række services, der kan vælges imellem alt efter behov. Med platformens dataware house reporting tool er det fx muligt at designe, tilpasse og levere faste rapporter med information fra forskellige datakilder. Lige fra papirbaserede rapporter, interaktive- og webbaserede rapporter, til indlejrede rapporter eller ad hoc-rapporter. Læs mere om integration, master data og analytics services.

Data warehouse software

Hvilke krav har I til jeres software? Måske I har brug for et skræddersyet data warehouse design, og I har sandsynligvis brug for at integrere jeres data warehouse med et front-end tool. Microsoft SQL Server er Microsofts business intelligence- og data warehouse-platform som anvendes af mange virksomheder og systemer til at håndtere forskellige typer af databaser. Platformen kan hjælpe jer med at opnå større indsigt i og hurtigere resultater med jeres data. Anderledes sagt: I kommer hurtigt fra data warehouse til analyse og fra analyse til visualisering i jeres foretrukne BI front-end tool, hvor forretningsmagien sker. Læs også om Microsoft Azure – en cloudbaseret databehandlingsplatform.

Data warehouse architecture

I Inspari har vi verdensklasse data warehouse specialister, som har erfaring med opbygning af både mindre og meget store data warehouses. Vi kan hjælpe jer med både generel anvendelse og optimering af Microsoft SQL Server, og så er vi samtidig specialister i at designe og implementere data warehouse cubes (kuber) til forskellige formål. Kontakt os og hør meget mere om data warehouse development og management.

Quote - Bluee

Vi har fået skabt en moderne dataplatform, der skaber transparens og gennemsigtighed i data, så data nu er konstant tilgængelig for vores brugere. Inspari har været en god samarbejdspartner til at få opbygget et solidt data warehouse, hvor vi er blevet guidet til best practice data warehousing samt de mest optimale løsninger ude i front-enden


– Mette Thorne, Senior BI Specialist, ESVAGT

Læs casen her

case_esvagt_800x800

Vil I gå fra A til BI?

Brug data intelligent

...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så kan I få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Hold kompetencerne i top-form

Bliv inspireret af de nye muligheder og få hands-on-træning samt gode råd fra Insparis specialister. Uanset, om du arbejder med visualisering af data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klar til at gøre dig endnu skarpere på vores forskellige kurser og webinarer.

Læs mere: Webinar on demand 

 

Kan vi hjælpe dig?
Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.