Icon - Blue - Equal

Datastrategi og roadmap sikrer den digitale fremtid hos DI

DI_800x800

Alle cases

Dansk Industri (DI)

danskindustri.dk

DI_logo

 

I dag er værdien af data, transparens og sikkerhed trængt helt ind i bestyrelseslokalet som en strategisk must-win-battle. Det er det i den grad også hos Danmarks største erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening, Dansk Industri (DI).

DI, som vokser støt i antallet af medlemmer, måtte nemlig for nogle år siden sande, at deres forretningsmodel var uholdbar: medlemsoplevelsen manglede nærhed og personalisering, og for at kunne give medlemmerne den gode oplevelse, krævede det en ny strategi for brugen af data. 

Derfor tog DI hul på et datastrategiforløb. Et forløb, der skulle føre dem ud på en længere digitaliseringsrejse med afsæt i DI’s overordnede, ambitiøse digitaliseringsstrategi. 

Vi er på en større digitaliseringsrejse. Ved hjælp af datastrategien har vi identificeret en række udfordringer og forbedringspunkter, og vi har allerede set de første outcomes heraf, men vi er slet ikke i mål endnu.
Rasmus Brogaard Hede
Underdirektør IT & Digitalisering, Dansk Industri

En agil datastrategi giver
liv til datadrevne ambitoner 

 

Et af de store fokuspunkter da strategien blev til var, at den skulle være helt konkret og samtidig tilpas bred til at indeholde så mange uforudsete scenarier som muligt. Ifølge Ramus Brogaard Hede, underdirektør i IT & Digitalisering hos Dansk Industri, gav det ikke mening at lave en fuldstændig rigid plan, men for DI var det helt essentielt at have en konkret plan at eksekvere på.

Selvom DI i forvejen havde en dygtig og moderne IT-afdeling uden nævneværdig digital gæld, havde de alligevel en del legacy systemer, som ikke længere kunne bruges. DI havde således brug for en moderne dataplatform, som kunne bidrage til at indfri deres digitaliseringsmål.

DI’s skræddersyede strategiforløb bygger på grundelementer fra Insparis framework, Data Strategy & Operating Model, og afdækker en lang række indsatsområder og tiltag, som udgør det samlede roadmap for DI’s datadrevne ambitioner.

Hent din gratis guide om datastrategi

Det er et spørgsmål om at lave en agil plan, som sætter nogle mål, men som samtidig er tilpas fleksibel til, at man godt kan opdatere den, når man bliver klogere. For det bliver man jo.
Rasmus Brogaard Hede
Underdirektør IT & Digitalisering, Dansk Industri

Ét digitalt roadmap
+50 digitale initiativer


Resultatet af DI’s ambitiøse datastrategi er 4 fokusområder med underliggende aktiviteter, der mapper direkte op i det digitale roadmap som er opdelt i 6 spor, hvoraf tre er internt rettet mod på at bygge et solidt, digitalt fundament, mens de resterende er rettet mod medlemmerne og sætter fokus på nye services og forretning. Roadmappet er en konkret plan bestående af ca. 60 digitale initiativer, som datastrategien gør DI i stand til at eksekvere på. 

På de 18 måneder hvor DI har benyttet det digitale roadmap, har de allerede eksekveret på +25 digitale initiativer. Ifølge Rasmus Brogaard Hede er de i DI særligt stolte af at have fået sat automatisering på dagsordenen. Som følge heraf har de nemlig formået at reducere de administrative opgaver markant ved hjælp af digitale kontorrobotter.

Selvom DI’s roadmap er en konkret plan, har de oplevet et stort behov for agilitet. Hen ad vejen opdagede de nemlig, at der var initiativer, de troede, at de skulle levere på, som slet ikke kunne lade sig gøre, hvorimod andre initiativer viste sig at være vigtigere end først antaget. Derfor har den agile tilgang været et af succeskriterierne for DI’s datastrategi.  

Kvalificering af initiativer
som en kulturel gamechanger 


Et af de helt centrale punkter for DI’s datastrategi har været at koble den digitale strategi med forretningsstrategien og få direktionen til at forstå forudsætningerne for de forskellige mål.

Hvis DI ville lave og tilbyde nogle af de digitale initiativer, som er rettet mod deres kunder, f.eks. en digital netværksplatform og personaliseret kommunikation til medlemmerne, forudsatte det, at de havde styr på deres data. En erkendelse som også direktionen har nået. 

For at nå til erkendelsen havde IT-afdelingen inviteret udvalgte direktionsmedlemmer med til at kvalificere initiativerne og lave tilhørende business cases, som endte med at blive en kulturel gamechanger internt i DI.

Den interne forståelse for initiativerne har været enorm vigtig for at opnå den brede forankring på tværs af afdelinger i DI.

Det har krævet en anden governancemodel at skifte mindsettet til, at IT ikke er dem, der leverer ting, men en forretningspartner, som er med til at lave forretningsudvikling sammen med forretningen.
Rasmus Brogaard Hede
Underdirektør IT & Digitalisering, Dansk Industri

Fra IT
til digitalisering


Intern organisering har været en afgørende faktor og et vigtigt led i den digitale strategi. Hos DI er de gået fra at have et lille IT-team til at have et IT & Digitaliseringsteam på ca. 40 mennesker, der er opdelt i dedikerede ansvarsområder, som agerer forretningspartner med de enkelte enheder i organisationen.

Ansvarsområderne består af Projektstyring, Data & Automatisering, IT-Udvikling og Infrastruktur & Support, hvor hvert team har en separat ledelse.

Denne udvidelse var en massiv investering for DI, men ikke desto mindre en forudsætning for at kunne eksekvere på deres datastrategi. De er nemlig dybt afhængige af, at de rette folk kan få ro, tid, støtte og de midler, som de har brug for, til at kunne levere. Derfor er initiativerne også løst i en kombination af in-house erfaring og ekstern støtte.

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.