En moderne dataplatform 
til data integration


Data åbner nye muligheder for virksomheder i alle størrelser: Nye forretningsmodeller, nye indsigter, nye kompetencer og nye teknologier. For mange virksomheder er data allerede blevet et afgørende aktiv, men det kræver mere end ambitioner og vilje at udleve potentialet. 

Evnen til at bruge data forudsætter blandt andet, at du indretter din virksomheds it- og datainfrastruktur i det, som vi kalder en dataplatform. En sådan platform kan håndtere både de ustrukturerede data, som du gerne vil bruge på sigt, men endnu ikke har et formål med, og alle de strukturerede data, som hver dag skal gøre en forskel for dig og dine medarbejdere. 

Med en moderne dataplatform kan du således gøre data til et af dine vigtigste aktiver, fordi platformen kan understøtte beslutningsstøttesystemer, nye forretningsområder og ikke mindst evnen til at udnytte nye teknologier som fx IoT, AI og machine learning.

Book gratis sparring

background-half-kristina-5

Hvad er en
moderne dataplatform?

En moderne dataplatform er en data management platform, som består af en række online services og værktøjer, der gør din virksomhed i stand til at skabe en sandhed og få værdi ud af data. Det sker, fordi data, på gennemsigtig og struktureret måde, bliver samlet, analyseret og processeret.

Inspari er en af Danmarks mest erfarne Azure-partnere. Netop derfor er den moderne dataplatform hos Inspari lig med Microsoft Azure. I Azure er din virksomhed sikret mest værdi af platformen og ligeledes en Azure-partner fra øverste hylde.

En dataplatform er derfor et grundlæggende aktiv i at skabe en datadrevet virksomhed, men husk - uanset hvor stærk en platform, du skaber, handler evnen til at udnytte data dog om mennesker. De forskellige brugertyper i din virksomhed efterspørger data fra både interne og eksterne datakilder, og de vil selv kunne gå på opdagelse og finde nye indsigter.

Det er alfa omega for enhver organisation at udvikle sig i takt med samfundet og udnytte de nye muligheder, som cloud, machine learning, AI og IoT giver - og det skal gerne ske, før konkurrenterne gør det. Med en moderne dataplatform har du mulighed for altid at være up-to-date med de nyeste teknologier – og de nyeste data.

Derfor skal din dataplatform
være moderne


Motivationen for at påbegynde arbejdet med den moderne dataplatform er forskellig fra virksomhed til virksomhed. Derfor skal den moderne dataplatform være tilpas fleksibel, skalerbar og elastisk, så du og dine kolleger kan udnytte og understøtte nye teknologier og imødekomme nye behov både i og uden for organisationen.

Vi har identificeret fire områder, som er særligt vigtige for dig og for din forretning i forhold til en moderne platform:

Adaptable & flexible
Self-service oriented
Fast & real-time
Secure

Fleksibilitet &
self-service


Adaptable & flexible

For at være en central og vital del af virksomhedens aktiver, skal en moderne dataplatform understøtte den dynamiske verden, virksomheden er en del af. Det betyder, at platformen skal være fleksibel i forhold til let at indeholde nye datakilder og let kunne tilpasses, når datamængderne øges, eller brugernes behov ændres.


Self-service-oriented
Brugerne af data i og uden for virksomheden bliver flere og flere. De ønsker mere og mere indsigt, og de har meget forskellige kompetencer og forudsætninger for at arbejde med data. En moderne platform understøtter alle typer brugere, hvad enten brugeren er en maskine eller et menneske.

Hastighed
& sikkerhed


Fast & real-time
Til trods for stigende mængde af data og datakilder, forventer både de interne og de eksterne brugere hurtige svartider, og at data er tilgængelig i realtid. For at kunne understøtte forretningsprocesser samt at data er mission critical, skal data være hos brugerne, så snart det er skabt. Det stiller krav til, hvordan data behandles, og hvordan det stilles til rådighed.


Safety
Databrud, cyberangreb og krav fra GDPR er en del af hverdagen for de fleste virksomheder. Sikkerhed handler ikke længere blot om at afgrænse adgangen til data internt til de rette personer, det handler også om at afskærme data for adgang udefra.

Skalérbar 
dataintegration

Dataintegration er processen, der forener data fra separate kildesystemer og dermed giver brugerne én samlet sandhed.

Med dataplatformen har du mulighed for at trække data fra dine integrationer. Du kan derfor få adgang til data i real-time - hvis behovet er der.  

Indtagelse, validering, rensning og klargøring er nøgleord i den moderne dataplatform. Den fleksible dataarkitektur gør organisationer i stand til at handle på relevante data og dermed supporterer den forretningsprocesser.

Med en moderne dataplatform skaber du den arkitektur, der gør dig i stand til at bruge data bredere.
Den moderne dataplatform som værktøj til data integration er nøglen til overskuelighed og klarhed i den konstante strøm af data, virksomheder oplever – både internt og eksternt.

case_pandora_800x800

 

Case: Pandora øger tilgængeligheden af data & styrker beslutningskraften

Dataambitionerne i Pandora har aldrig fejlet noget. Organisationen stod derfor ved en skillevej, da den aldrende frontend-platform til rapportering skulle skiftes ud for at møde det stigende databehov på tværs af Pandora og for bedre at kunne udnytte nye, cloudbaserede teknologier.

Pandora case

 

case_borg_automotive_800x800

 

Case: Renovering af reservedele
med raffineret data hos Borg

BORG Automotive havde et aktuelt behov for at opgradere og professionalisere sin eksisterende BI-platform. Målet var blandt andet at etablere en fleksibel, skalerbar og fremtidssikret løsning, klar til både en fremtidig ERP-opgradering og virksomhedens avancerede brug af data.

Borg Automotive case

 

Skal Inspari være din organisations datapartner?


Den moderne dataplatform er klar til dig. Er du klar til at indfri din virksomheds fulde datapotentiale?

Hos Inspari har vi mange års erfaring med at hjælpe virksomheder med at bygge en moderne dataplatform – enten ved at tranformere et eksisterende setup eller bygge nyt.

Hvis du, ligesom os, ser et enormt potentiale i den moderne dataplatform, vil vi meget gerne hjælpe dig og din virksomhed i den rigtige retning.

Vi garanterer, at du er i trygge hænder - akkurat som vi garanterer dig værdi af din løsning.

Book gratis sparring

steffen-half-45

 

Bliv up-to-date med de nyeste teknologier

 

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.