Der er rigeligt med begreber i spil og masser af velmente holdninger til, hvornår man kan tilegne sig prædikatet datadrevet. Big Data og algoritmer udråbes som vise sten for at lykkes i fremtiden, men værdien skabes af de mennesker, som skal arbejde med dine data – og de skal have et særligt data-DNA.

Læs mere om Big Data her

Hvad skal du bruge en datahelt til?

Hvis du anvender data til at drive dine beslutningsprocesser, så har du en signifikant større chance for gode, langsigtede beslutninger – end hvis du anvendte en ikke-datadrevet tilgang. Det er ikke blot en mavefornemmelse – det er benhårde fakta. Af samme årsag kan du konkludere, at du skal bruge din datamedarbejder til at træffe (endnu) bedre beslutninger for din virksomhed. Internt og eksternt. Vores årsmagasin i Inspari, Data-driven '16, viser da også, at 48,48 % procent af de danske virksomheder anvender data i høj og meget høj grad i deres beslutningsprocesser.

Hvem skal arbejde med dine data?
Der er stor enighed om vigtigheden af at have ”de rigtige kompetencer”. Men det er lige i underkanten af en brugbar anbefaling. Derfor kan virksomheder med fordel stille sig selv følgende spørgsmål:  

/ Hvem skal udvinde din virksomheds data?
/ Hvem skal behandle dem og gøre dem brugbare?
/ Hvem skal anvende og formidle dem, så de skaber værdi for din forretning – og din virksomheds kultur?

Kend dine datahelte på DNA’et
Måske bliver mødet med din datahelt et gensyn – for sandsynligheden for, at personen gemmer sig i din organisation allerede, er til stede. Hele 74 % af de danske virksomheder ligger nemlig over gennemsnittet ift. i hvor høj grad, man allerede har ansatte med data-kompetencer. Data-driven '16 tegner også et billede af, at virksomheder, som netop har disse kompetencer i virksomheden, også er dem, som efterspørger endnu flere af slagsen – det gør sig nemlig gældende for hele 47 %. Billedet viser ganske markant, at efterspørgslen øges, efter man er gået i gang med at arbejde og skabe værdi med data i virksomheden.

Vi har sammensat en datahelts DNA, så du ved, hvad du skal lede efter – både for at finde dine interne datahelte og de nye datahelte, som bare venter på at blive en del af din organisation.

20% Formidling/Storytelling
Evnen til at kommunikere historien i data og dermed skabe ny læring hos modtagerne

30% Forretningsforståelse
Evnen til at koble datapotentiale med forretningsmæssige udfordringer

10% Analytisk forståelse
Evnen til at krydse data og skabe analyser, der giver ny indsigt

15% Dataforståelse
Evnen til at se og forstå sammenhænge i data og komplekse strukturer

10% Hacker-mindset
Tager ikke et nej for et nej og ved, at alt i udgangspunktet kan lade sig gøre

15% Datavisualisering
Kreative kompetencer, der formår at gøre data visuelle og tager udgangspunkt i modtageren

Hvordan ser dataheltene ud i din virksomhed?

Kan vi hjælpe dig?
Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Vi ser frem til at høre fra dig.