4 min læsning

5 råd til dit Azure-landskab

Featured Image

Vidste du, at hvis du arbejder med jeres Azure-landskab, så kan du gøre en ægte forskel lige nu – for mere end blot din egen organisation? Den nuværende #WorkFromHome situation har betydet en ny hverdag for medarbejdere verden over og ikke mindst for alle de organisationer, som med ét har fået en helt ny tilgang til it-landskabet. Netop dette valg betyder, at du med vores 5 helt konkrete råd kan sikre, at din organisation ikke bruger unødvendige ressourcer.

I øjeblikket sikrer Microsoft, at sundheds- og sikkerhedskritiske organisationer får første prioritet på kapacitet i Azure. Særligt i sidste uge var der måske nogen, der oplevede problemer med at skalere, provisionere eller bare starte udvalgte ressourcer i de Europæiske regioner.  Og ligesom vi heller ikke skal hamstre toiletpapiret eller håndsprit, så skal vi også sørge for, at vores eget Azure-landskab er tilpasset vores behov netop nu. Du kan med andre ord selv gøre en forskel ved at tjekke, at du ikke har uudnyttede ressourcer i Azure, der står og snurrer uden at skabe værdi for organisation.  

For at forstå, hvorfor vi står i denne situation, kigger vi ind i en artikel, som Microsoft for nyligt publicerede som opdatering på deres indsats under COVID-19 pandemien*. Folk fra hele verden arbejder i øjeblikket hjemmefra, og det kan uden tvivl mærkes i Azure Cloud. Se bare disse nøgletal: 

  • Teams forbruget er steget med næsten 800% i Italien inden for den sidste måned.
  • Antallet af brugere på Teams er steget til 44 millioner, som tilsammen har generet mere end 900 millioner møde- og opkalds-minutter HVER DAG i den forgangne uge.
  • Windows Virtual Desktop forbruget er vokset med mere end 3x.  

De 5 ting, du selv kan gøre nu 

#1 Monitor, analyse 
Uden data er vi blinde. Så det første, du bør gøre, er at sørge for, at du har indblik i jeres Cloud-forbrug lige nu. I Azure kan Monitor & Activity Logs give dig et startpunkt at arbejde ud fra.  

#2 Service Health 
Hvis du har ressource-typer, som er kritiske for forretningen, så overvej at opsætte Service Health alerts, så du kan være på forkant med eventuelle incidents, som kan opstå i Azure 

#3 Manage 
Når du har indsigt i, hvad der ligger, kan du begynde at kigge ind i, om der kan gøres noget, om det er op/ned skalering eller andre administrative opgaver. Vær specielt opmærksom på ressourcer, som er vCore baseret, såsom virtuelle maskiner, DataBricksKubernetes og Azure SQL.

#4 Infrastructure as Code 
Det er nu, hvor alt din tid brugt i ARM og Terraform giver værdi. Med meget lidt energi kan du have en platform kørende i en anden region, hvis der er behov for fremdrift på et projekt.

#5 Advisor 
Gennemgå de potentielle forbedringer, som Azure kan levere direkte til dig, free of charge. Reserved Instances er meget tiltrækkende at trykke køb til, specielt hvis man har skaleret op for at håndtere mere remote work. Vær dog opmærksom på, at der er en øvre grænse for, hvor mange reservationer (målt i US Dollars), du kan afbryde inden for 12 måneder, hvis du senere ombestemmer dig.  

Hvis du sidder i en situation, hvor du er blokeret af disse restriktioner, kan du gøre følgende:

  • Hvis din deploymentfejler i din ønskede region, så overvej en anden region, fx West Central US
  • Det er primært virtuelle maskiner, DataBricksclusters, SQL-servers og Kubernetes, som er ramt af de restriktioner, som er aktive i EU-regioner lige nu. Se derfor om du eventuelt kan skære ned på antal af unikke af disse typer.
  • Tænk sustainability! Hvis du har ressourcer, som der ikke skaber værdi, så overvej at slukke eller decommision
  • Reserved Instances lyder altid tiltrækkende, men gør det med omtanke.  

Ræk ud for hjælp            

Hvis du er i tvivl, om dit Azure-setup er optimalt, hvis du har brug for en objektiv vurdering af jeres Azure-forbrug, eller hvis du har brug for en sparringspartner til mulighederne for at komme udenom deployment-problemerne, så kontakt os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Relevante links:

 * https://azure.microsoft.com/en-us/blog/update-2-on-microsoft-cloud-services-continuity/