Dataklubben sæson 3 episode 6

 

Sally Khallash & adfærdsteori

At træffe beslutninger er som sex: Man antager bare, at man kan, og derfor øver man ikke!

Du skal træffe den beslutning, som du tænker, du vil komme til at fortryde mindst!

Med de sætninger sparker vi Dataklubben i gang, og ja, det bliver i sandhed episk. I denne uge er vi på besøg hos adfærdsteoretiker Sally Khallash. Hun er ekspert i den adfærdsøkonomiske tilgang til beslutningsteori og adfærdsdesign, underviser blandt andet på Harvard og har flere bøger på samvittigheden. Og så er Sally ufatteligt inspirerende og lattermild, og den kombi giver dig en absolut fremragende podcast at se frem til.

Spørgsmålene er nemlig mange, og svarerne er det samme! Fordi hvorfor træffer mennesker irrationelle beslutninger? Hvordan træffer man egentlig en god beslutning? Hvorfor hjælper det ikke at arbejde med individets bias? Hvorfor skal du gøre det svært for brugerne at bruge en løsning? Og træner vi virkelig ikke vores beslutningskompetence, fordi vi tror, at vi bare kan?

Hvis du arbejder med... nej vent, det er faktisk næsten ligegyldigt, hvad du arbejder med. Hør denne uges podcast i Dataklubben, hvis du vil have stof til eftertanke i forhold til at træffe beslutninger.

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.