6 min læsning

Inspari BI Tool Update - Qlik Sense, Tableau & Power BI

Featured Image

Nogle har en forkærlighed for iOS, mens andre sværger til Android eller Windows. Den form for ’religionskrig’ finder vi også inden for datavisualiseringstools. Hvad enten du er til Tableau, Qlik, eller Power BI, får du her BI Tool News med seneste nyt fra de tre markedsledende tools.

Rigtig god fornøjelse! 

tableau_splat_.png
 

Tableau 10.3
.. not just another update! 


Tableau er netop kommet i en ny version, nemlig 10.3. Vi er vilde med de nye features og særligt med den værdi, du som bruger kommer til at opleve med alt det nye i Tableau 10.3. 

Data-Driven alerts
Har du for travlt til at tjekke dit dashboard hele tiden? Med data-driven alerts kan du få besked, når dine KPI’er overskrider grænseværdierne. Alle brugere på din Tableau-server kan oprette og dele deres egne grænseværdier, så de nu kun modtager mails, når det har relevans for deres beslutninger. 

Tooltip selection 
Vil du se sammenhænge mellem mange datapunkter? Tooltip selection giver dig mulighed for at fortsætte din analyse uden at skulle skifte mellem dashboards. Filtrér dine visualiseringer direkte fra dine tooltips og opnå indsigt hurtigere.
Se den lækre gif 

Distribute evenly
Kæmper du også med at få dine sheets til at fylde lige meget i dine dashboards? Distribute evenly sørger for, at flere sheets automatisk fylder lige meget i dit dashboard - hver gang. Det kræver kun et enkelt klik med musen.

Forbind til dine filer i skyen
Med 10.3 fortsætter Tableau med at sprøjte nyttige connectors ud. Udover Google Sheets, som vi fik i 10.0, kommer der nu noget, som virkelig giver muligheder for at forbinde til de mange Excel-ark, som flyder rundt i organisationen (måske ikke i din organisation, men i mange andre...). Med connectors til både Dropbox og Microsoft OneDrive er der nu væsentligt bedre muligheder for at forbinde din Tableau-server med data, som bor i brugernes cloud-storage. 

Tableau på subscription
Du kan selv vælge, om du vil have Tableau på subscription eller som traditionel licens. Det giver helt nye muligheder for at prøve Tableau af i et projekt - og vi kan hjælpe dig! 

Sweet, lad mig prøve Tableau 10.3

 

sense_splat-1.png
Qlik sense 4.0
kommer ikke...

... i stedet for versionsnumre går Qlik nemlig over til versionering i form af måned-år. Version 4.0 hedder derfor Qlik Sense Juni 2017. Uanset navngivningen er versionen fyldt med substantielle nyheder - og her får du de vigtigste. 

Nye visualiseringstyper
Du får tre nye standard Qlik Sense-visualiseringer; Histogram, Box plot og Distribution plot. Alle tre typer visualiseringer hjælper dig med at forstå og kommunikere dine data på nye og bedre måder. Visualiseringerne er lavet med høj kvalitet og en række muligheder for customizering, så anvender du i dag en extension til at løse dit visualiseringsbehov, kan det være tid at skifte.
 
qliksense_new_visualisations.png

Forbedret self-service data prepping
Tilføjer du selv data til Qlik Sense applikationerne? Så er der godt nyt til dig, hvis du sætter din lid til den guidede brugerflade. Her er det blevet muligt at lave en række dataoperationer, som du kun tidligere havde mulighed for at kode i scriptet. Fx kan du nu gruppere dine værdier i buckets, lave dataværdi-transformationer og konkatenere flere tabeller sammen til én.

Qlik Sense App til iOS med download kapabilitet
Det er lykkedes at portere hjertet af Qlik Sense, nemlig QIX motoren, til iOS. Det betyder, at du fremover vil kunne arbejde med en Qlik Applikation på samme måde som i dag, men offline fra en iPad eller iPhone. Deployments vil i første fase være begrænset til populære EMM/MDM frameworks, men senere på året bliver det muligt at downloade appen direkte fra AppStore.

Implementering til Advanced Analytics (AA)
Flere virksomheder begynder at udvikle algoritmer, statistiske modeller og andre former for advanced analytics-modeller, men ofte har kun få brugere adgang til at anvende modellerne. Det forsøger den nye version af Qlik Sense at gøre bedre. Med server-side extensions bliver det muligt at kommunikere to-vejs med R og Python og få resultatet sendt direkte ud i Qlik Sense brugerfladen for yderligere selektion, drill og analyse. Dermed kan mange flere brugere høste værdien af allerede udviklede AA-modeller.

 
 
 

power_bi_splat-1.png

Endelig!

.. Længe ventede nyheder fra Power BI


Power BI Premium
Så kom den! Du har nu mulighed for at få stillet dedikeret hardware til rådighed til en fast månedlig pris - uanset antal brugere. Det vil i særdeleshed være en fordel for dig, der har meget krævende analyser eller mange brugere. Samtidig er det blevet muligt at dele med eksterne brugere uden meromkostning.

Usage Metrics
Hvad nytter det, at dit dashboard er både nyttigt og lækkert, hvis ingen bruger det? Nu kan du få overblik over, hvordan dine dashboards bliver brugt - med ét klik på en knap. Måske er der lagt op til en ny konkurrence internt - må vi foreslå: månedens 'Dashboard of Champions'? 

Refresh
Ønsker du, at dine dashboards er opdateret, lige så snart dine data er opdateret? Det kan endelig lade sig gøre. Tidligere har vi været begrænset til 8 daglige, skemalagte opdateringer. Fremover kan datasæt i Power BI opdateres programmatisk, når dit data warehouse er opdateret.

Data bars i tabeller
Power BI fortsætter det intensive fokus på at forbedre de eksisterende visualiseringer. I denne måned har der været fokus på tabellerne, som nu har fået data bars, som du kender det fra Excel. Ligesom der har været markante forbedringer de foregående måneder, kan vi sagtens forvente, at der kommer flere forbedringer de kommende måneder. Vi glæder os allerede!

Yay, giv mig mere Power BI

 

Skal du vælge nyt tool? 
Selvom du er vild med et bestemt tool, er det ikke nødvendigvis det bedste match til din organisations behov. Vi anbefaler derfor, at du altid benchmarker mindst to tools op mod hinanden, når du skal vælge nyt tool. Har du spørgsmål til valg af front-end tool eller brug for sparring? Vi står klar til at hjælpe dig - kontakt os på info@inspari.dk / +45 70 24 56 55.

Du kan selvfølgelig også læse mere om, hvordan du kan gøre brug af advanced analytics & datavisualisering samt gøre big data til forretningsværdi