3 min læsning

Fra Excel-expert til Power BI superhelt

Featured Image

Måske kræver det en dyb indånding af skubbe de velkendte Excel-ark til side og begynde at bruge Power BI som rapporteringsværktøj? Til gengæld vil du hurtigt kunne konstatere, at Power BI indeholder mange af de samme features, som du allerede bruger i Excel. 

Power BI er som Excel på steroider, og med løsningen vil dit rapporteringsværktøj få svulmende muskler, der kan løfte enorme datamængder. Det vil give dig lige præcis det indblik, du mangler og invitere til, at du går på opdagelse i jeres data – og udlede svar, der viser dig helt nye sammenhænge.

Vælg Power BI
BI-værktøjet vil give dig en langt større indsigt, end Excel nogensinde har gjort, og samtidig er det en ekstremt intuitiv løsning, der kan bruges af alle, og som vil gøre det let for dig at snitte og skære og dig ind til kernen af jeres data, spotte trends, lave effektive analyser og flotte dashboards og rapporter. Du vil især kunne accelerere dit dataarbejde med Power BI på følgende punkter.

Automatiseringen kommer i top med Power BI
Tidligere kunne selv den mindste rapport være tidskrævende, fordi du selv skulle opdatere tal, men med Power BI er opdateringen blevet automatiseret. Det vil give dig en struktureret tilgang til data, fordi indsigterne kan laves ad hoc, så snart behovet opstår. Live dashboards og automatisk opdatering af data er indbygget i løsningen, og med updates i realtime er du altid på forkant med udviklingen.

Dine brugere kan nemt stille sig på ryggen af dine dataark og visualiseringer og arbejde videre med dem – uden risiko for at ødelægge det grundlæggende arbejde. Og skulle behovet stadig være der, kan du trække data ud fra Power BI og ind i Excel.

Du kan effektivt og lynhurtig lave ad-hoc rapportering
Hvis du hver måned sidder og taster opdateret data ind i et Excel-ark, vil du med Power BI opleve en markant stigning i den hastighed, hvormed tingene sker. På grund af automatiseringen slipper du for det repetitive arbejde – samtidig med, at I ikke længere behøver sidde på møder og diskutere, om tallene nu også er korrekte eller opdaterede.

Når manuelle rutiner lægges ind i Power BI, vil det ikke alene frigive en masse tid, det vil også gøre det nemmere at lave ad hoc-rapportering. Det vil give dig et langt bedre og mere præcist indblik i din data, og det ville kunne gøre dig i stand til hurtigt at eksekvere på visualiseringer, rapporter, statistik og beregninger på tværs af jeres data.

Der bliver sat strøm til jeres distribution
Når du arbejder i Excel, er det one-off. Det er engangsberegninger, som du sætter på formler og derefter agerer på. Og derefter starter forfra igen. Dette slipper du for med Power BI, for løsningen automatiserer den underliggende data. Og Power BI integrerer tilmed til dine andre applikationer, er cloud-baseret og let at dele med andre. Det giver dig ikke alene adgang til al din opdaterede data på alle steder og tider. Alt du skal gøre er blot at publicere dine indsigter.

Sikkerheden er en solid hjørnesten i Power BI
Med Power BI kan du i første omgang selv sidde og arbejde med dine data i Power BI Desktop. Det giver dig et grafisk data-værktøj, hvori du kan lave dine modeller og visualiseringer. Senere kan du offentliggøre dem i Power BI Service, hvor enkeltpersoner eller grupper kan tildeles forskellige roller via sikkerhedsindstillingerne. Du kan derved nemt sikre, at medarbejdere kun kan se de datakilder, der er relevante for dem og bestemme, hvem der har adgang til at redigere. Derved slipper I for nogensinde igen at bekymre jer om, hvem der har foretaget de seneste rettelser, og hvor den nyeste version gemmer sig.

Download Power BI  
Du kan downloade Power BI lige her. Når du downloader, får du også tips og tricks med samt et datasæt, du kan lege med, hvis du ikke selv har noget klar.

Kursus i Power BI
Og hvis du hurtigt vil godt fra land, anbefaler vi dig et begynderkursus i Power BI. Når du bliver klar, kan du så følge op med et kursus i avanceret Power BI.  

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Vi ser frem til at høre fra dig.