2 min læsning

Datavisualisering

Featured Image

Fristes du også nogle gange til at bruge lagkagediagrammer (pie charts) eller donut charts? Skal vi ikke aftale, at det slutter nu? Grunden er simpel: Øjet kan ikke aflæse vinkler og krumninger, så det er stort set umuligt at vurdere lagkagestykkernes størrelse i forhold til hinanden. Samtidig er det næsten umuligt at få overblik over de mange kategorier. Og løsningen - dén ligger lige for, nemlig et søjlediagram. Yes – det føltes godt at komme af med, men hvordan kommer du så videre?  

Infographic over graftyper og visualiseringer
Hvis du er en af de mange, som bruger Power BI, er der helt konkret hjælp at hente. (Det gælder selvfølgelig også, hvis du er mere til Qlik eller Tableau.) Førende eksperter har sagt det i mange år, og du har længe kunnet læse det i vores danske datavisualiseringsguide. Nu har guruerne fra sqlbi.com også har lavet et hurtigt overblik over anbefalede graftyper og deres funktioner i forhold til Power BI – og de har også sagt farvel til, fx pie charts og donut charts. I SQl BIs infographic kan du også se andre graftyper, som ikke går ind under best practice, og så guider de dig i forhold til dashboard-venlige graftyper. Fedt!

visual-reference-sep2017.png

Hent den her: SQL BI

Overvej et kursus - uanset om du er til Qlik, Tableau eller Power BI
Infographics og hjælperegler er én ting, et praktisk kursus og hands-on erfaring er noget andet. Overvej, om du skulle tage et kursus i datavisualisering – alene eller sammen med dine kolleger. Vores undervisere er BI konsulenter og vant til at hjælpe virksomheder med at lave dashboards og gode datavisualiseringer – og kurset er front-end-uafhængigt. Det er derfor ligegyldigt, om du arbejder i Excel, Power BI, Qlik Sense eller Tableau. Tjek kursus i datavisualisering – og husk, du får early bird rabat til de hurtige.

De hurtige råd til at komme godt videre
Hvis du allerede ved en masse om datavisualisering, kan du med fordel gøre følgende for at sikre god datavisualisering i din organisation. Læg en plan for at genbesøge de mest brugte rapporter og visualiseringer og start med at kigge på disse 5 ting:

  1. Tjek, om der bliver brugt graftyper så som lagkager og speedometre. Disse kan udskiftes med henholdsvis søjler og bullet charts.
  2. Fjern støj fra objekterne ved at fjerne rammer.
  3. Husk at godt design er kendetegnet ved elegance og usynlighed.
  4. Brug farver meget selektivt, fx til at fremhæve vigtige informationer og dermed styre brugerens øjne.
  5. Bliver objekterne beskrevet? Husk labels, titler osv.


I Inspari laver vi business intelligence og analytics. Og vi kan også hjælpe dig. Kontakt os for et uforpligtende møde på info@inspari.dk eller +45 70 24 56 55. Læs også, hvordan du kan skabe værdi med BI.