Hvad er advanced analytics?

 

Data mining, predictive analytics og machine learning er blot nogle af de discipliner, som advanced analytics dækker over. Advanced analytics kan på den måde defineres som en paraplybetegnelse for en række modeller, der kan anvendes til at understøtte forretningsmæssige beslutninger.

Hvor de traditionelle analytiske værktøjer undersøger historiske data, hvilket er et eksempel på klassisk business intelligence, så fokuserer advanced analytics i stedet på at forudsige fremtidige tendenser og adfærd. Dette gør det muligt for dig at forudsige eventuelle ændringer i din forretningsstrategi.

Book et uforpligtende møde

background-half-heino2

Advanced analytics vs. business intelligence dyk dybere ned

Business intelligence anvendes til at skabe et overblik over dit data samt at give værdi- og meningsfulde indsigter. BI giver dig en viden om, hvordan tingene fungerer, og hvordan de hænger sammen.

Advanced analytics dykker dybere ned i dit data, og giver dig mulighed for at forudsige fremtidige tendenser. Via tools som machine learning og data mining, som advanced analytics blandt andet er baseret på, kan der automatisk handles på fremtidige tendenser eksempelvis igennem automatiserede workflows.

Business intelligence kan besvare spørgsmål som:

- Hvad skete der?
- Hvor ofte skete det?
- Hvor mange gælder det for?

Advanced analytics kan besvare spørgsmål som:

- Hvorfor skete det?
- Hvordan påvirkes det skete?
- Hvad kommer der til at ske fremadrettet?

Advanced analytics tools

Advanced analytics bruger flere forskellige tools, herunder data mining, machine learning og predictive analytics. Du kan læse om flere af dem her og finde ud af, hvilken der understøtter din virksomhed bedst.

Data mining

Data Mining hjælper dig med at udforske og analysere data for at opdage nye meningsfulde mønstrer eller regler.

Læs mere

 
Machine learning

Machine learnings kan forudsige, hvordan dit salg ser ud den næste måned, og hvilke kunder der vil stoppe med at købe dine produkter.

 
Predictive analytics

Predictive analytics kombinerer nye og traditionelle datakilder med matematiske og statistiske algoritmer for derigennem at forudsige fremtiden.

 

Advanced analytics 
use cases

Vi har allerede hjulpet en række virksomheder på tværs af brancher med at komme i gang med advanced analytics og de fordele, der er forbundet hertil. Lige nu har vi specialiseret konsulenter inden for Legal, Education, Automotive og Retail. Vores erfaring inden for specifikke brancher har givet os en indsigt i, hvordan du på bedste vis indfrier data-potentialitet i netop din virksomhed. Vi snakker dog altid dine data, dine medarbejdere og dine resultater, men branchekendskabet øger vores mulighed for at rådgive samt træffe de bedste beslutninger i fællesskab med dig.

Et eksempel med advanced analytics inden for education er, at du kan forudsige, hvilke elever der med høj sandsynlighed vil droppe ud. Inden for legal, automotive og retail kan advanced analytics give indsigt i klienters/kunders adfærdsmønstre, hvilket vil give dig mulighed for at forudsige, hvilke klienter/kunder der er bedst for forretningens rentabilitet.

Læs vores cases

background-half-pil

Advanced analytics
brugen af
big data

Når du indsamler big data, oplever du måske, at det kan være svært at sortere i alle de inputs, du får, og der er risiko for, at noget af dit big data går tabt, eller at der ikke bliver skabt den værdi, der er potentiale for.

Advanced analytics tillader, at du griber dit big data an med en udforskende tilgang, hvor du ikke nødvendigvis ved, hvad du leder efter, men prøver at skabe sammenhænge på tværs af data. Oftest vil du opleve, at en sådan indsigt fremadrettet kan hjælpe dig forretningsmæssigt, da du får øjnene op for nye mønstre, som du ikke tidligere har bemærket. Big data og advanced analytics kan i samspil give dig uanede indsigter, der kan booste din virksomhed.

 

Skal vi mødes hos dig eller hos os?

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt.