Hvad er data lake?

Har du ligesom mange andre virksomheder også udfordringer med at skabe overblik i dit data, og har du et ønske om at samle alt dit data ét sted for herefter hurtigt at kunne sammenholde det? Så er Microsofts Azure Data Lake lige noget for dig. Azure Data Lake samler alt data uanset form og størrelse og behandler og analyserer det på tværs af platforme og sprog.

Fordelen ved Data Lake er, at du på forhånd ikke behøver nogen klart defineret datamodel, men dataene kan puttes ned i søen i det format, det nu en gang har, og det kan hentes af afdelinger i hele virksomheden.

Et hurtigt overblik over en stor mængde forskelligt data og nem adgang til flere analyser er altså essensen i Data Lake. Data Lake består imidlertid af to dele, hvor Data Lake Store opbevarer dataene, og Data Lake Analytics analyserer det.

background-half-heino3

Data lake store - en sø med uendelig plads

Data Lake Store kan opbevare alt dit ustrukturerede, delvist ustrukturerede og strukturerede data. Med andre ord kan Data Lake Store opbevare alle typer af data, hvorfor du her får størst mulig værdi ud af alt dit indsamlede data.

Data Lake Store giver dig foruden Data Lake Analytics mulighed for at integrere andre analyseværktøjer såsom Machine Learning, Data Warehouse, R og Power BI.

Fordelene ved
data lake

  • Opbevaring af alle typer data
  • Mulighed for brug af velkendte analyseværktøjer
  • Behandl data lynhurtigt
  • En økonomisk god løsning – tilpasset dine behov

Her ser du eksempler på, hvornår du med fordel kan benytte data lake.

Hvis du:

  • Skal analysere på Big Data, som du ikke vil lægge ind i dit data warehouse
  • Benytter Machine Learning og dermed har behov for data fra diverse kilder
  • Skal stage dine data, inden de skal benyttes af andre i Azure
background-full-3

Data lake vs data warehouse

Tænker du på, om Data Lake og Data Warehouse er det samme? Her er svaret: Det er det ikke!

Flere har tendens til at sammenligne de to platforme, da de begge samler data. Forskellen skal findes i, at dataene i et Data Warehouse er udvalgt på baggrund af en velovervejet datamodel, hvorimod dataene i Data Lake indeholder alt data fra hele virksomheden. Data Lake giver dig dermed mulighed for at foretage analyser, som ikke er mulige i et Data Warehouse.

Læs mere om Data Warehouse

Data lake analytics analyserer hurtigt

Fordi alt data er samlet i Data Lake Store, kan du med Data Lake Analytics meget hurtigt danne dig et overblik over dine data. Dette gør, at du kan tage hurtigere beslutninger og dermed hurtigere skabe værdi.

Prisen for analysen præger du selv, da du kun betaler for den tid, du bruger. Dette gør Data Lake Analytics til en økonomisk god løsning, da prisen udregnes efter dig og dine behov.

Skal vi mødes hos dig eller hos os?

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt.