Hvad er 
business intelligence?

 

Business intelligence, som i daglig tale blot betegnes BI, er en softwareløsning, der hjælper virksomheder med at få værdi ud af deres data.

Helt konkret drejer det sig om at transformere rå data til værdifulde indsigter, der kan optimere både hverdagen, beslutningstagningen og din virksomhed som helhed - business intelligence gør nemlig en synlig forskel på bundlinjen. 

Undersøgelser peger på at alene Power BI anvendes i en eller anden udstrækning i over halvdelen af  danske virksomheder. Det bevidner om det kæmpe potentiale, som business intelligence har. 

På siden her zoomer vi ud og giver dit et  overblik over, hvad business intelligence er, hvordan du kommer i gang med business intelligence og mere til.  

background-full-kristina4

Hvad betyder 
business intelligence (BI)?


Ordene business intelligence, eller direkte oversat til dansk: forretnings intelligens, har sin rod i definitionen af intelligens:

Evnen til at forstå de indbyrdes sammenhænge mellem præsenterede fakta på en sådan måde, at de guider handling mod et ønsket mål.

Denne definition, kombineret med forretningsperspektivet, leverer den samlede definition af business intelligence:

Brugen af strategier og teknologier til at analysere aktuelle og historiske data med det formål at forbedre den strategiske beslutningstagning og øge konkurrencefordelen.

Med andre ord er business intelligence et værktøj, der hjælper virksomheder med at skabe forretningsværdi ved hjælp af data.
 

Hvad er business intelligence?

Sådan kommer du
i gang med business intelligence

 

Nu hvor vi har etableret hvad business intelligence er, så er vi også nødt til at vende, hvordan man bedst kommer i gang med business intelligence. 

Ønsket om at arbejde med BI kan opstå mange steder i organisationen - måske hos ledelsen, måske i en specifik afdeling eller måske endda hos den enkelte medarbejder.

Uanset hvor behovet opstår, er nøglen til den allerbedste BI-løsning succes med implementering og høj user adoption. Business intelligence handler nemlig først og fremmest om mennesker. Mennesker som skal bruge og forstå jeres business intelligence løsning. 

For at opnå den bedst mulige implementering og user adoption benytter vi hos Inspari vores unikke og gennemtestede metode, Inspari field goal

Med Inspari field goal™ får I adgang til konkrete værktøjer og strukturerede processer, der markant løfter udrulningen og implementeringen af din BI-løsning og kickstarter jeres datamodenhed. 

Vil du lære mere om vores metode for facilitering af business intelligence, kan du læse mere her. Alternativt kan du kontakte os til en uforpligtende snak lige her.

Disse virksomheder bruger BI

BI-værktøjet, Actify, giver Greenland Ruby globale realtids-data af højeste karat


Greenland Rubys ERP system gav store udfordringer i forhold til at indsamle og validere data og imødekomme koncernens behov for både rapportering og muligheden for at handle på data. Skiftet til den cloudbaserede BI-platform, Actify Business Analytics, har givet stor forretningsværdi og tryghed for Greenland Ruby forklarer CFO, Simon Lang.

Læs casen her 

Greenlandruby_kvadrat

 

case_pandora_800x800

 

Pandora øger tilgængeligheden af
data & styrker beslutningskraften ved hjælp af BI


Hvordan får man data til at flyde gennem en international organisation og helt ud i hænderne på den enkelte shop manager for at styrke beslutningskraften? Svaret finder du i casen her om Pandoras migrering til Power BI og udnyttelse af Power BI Premium og Azure Analysis Services. En BI-løsning der gør det muligt for Pandora at føre data bredere ud i forretningen.

Læs casen her

saxo region-midt kvadrat pandora hedeselskabet boconcept carletti dla-piper karnov-group tv2 toyota sparinvest gyldendal bauhaus stibo-systems borg-automotive bygma damstahl sunset-boulevard georg-jensen dk-company jan-nygaard bestseller søstrene-grenes tdc-erhverv danske-bank

Hent gratis guide
5 enkle trin til
succes med dit BI-projekt

Læs guiden og bliv inspireret til:

Hvor du skal starte for at få succes med business intelligence
 Hvordan du vælger den rigtige front-end
 Hvad du skal gøre for at forankre projektet i din organisation

Ja tak, send mig guiden
guide_2_550x400

Hvad er udbyttet af 
business intelligence?

 

Bedre overblik


Med en BI-løsning samles alle dine data ét sted. Derfor kan du let analysere, visualisere og sammenligne data fra mange forskellige kilder og opnå et langt bedre overblik og inblik på tværs af forretningen.

Tag beslutninger på et oplyst grundlag


Med en BI-løsning har du adgang til realtid data. Derfor kan du altid træffe kvalificerede og oplyste beslutninger baseret på up-to-date data.

Reducering af omkostninger


Slut med excel-gymnastik og tunge rapporter. Med en BI-løsning reduceres antallet af manuelle timer brugt på dataindsamling og analyse. Med en reducering af de administrative timer hører sig naturligvis en reducering af omkostninger.

Business intelligence
i en løsning


Actify er ikke et klassisk BI-værktøj. Det er nemlig en helt ny måde at tænke business analytics på.

Det er det endelige opgør med endeløse projekter, hvor alt bygges fra bunden med manglende fokus på de mennesker, der skal bruge løsningen. Med Actify får du:

 Alt jeres rapportering i én løsning til en fast månedlig pris.
 Hurtig indsigt i flotte Power BI dashboards.
 
Cloudbaseret platform med alle skyens fordele, når nye behov opstår.
 
Hurtig og sikker implementering indenfor få uger.
 
100% personlig support.

Læs mere om den samlede løsning


Andre BI løsninger

Actify er blot ét eksempel på et BI-værktøj. Hvis du er interesseret i at lære mere om hvilke værktøjer, du kan bruge til at få værdi ud af dine data, kan du læse mere her

 

 

 

 

laptop-gif_business_solutions_860x569

 

Bliv klogere på business intelligence lige her

Business Intelligence


BI gør virksomheder i stand til at træffe bedre og mere præcise beslutninger på tværs af organisationen for at øge væksten og mindske omkostningerne.

Læs mere her

Business Intelligence løsning


En Business Intelligence løsning, i daglig tale BI-løsning, har til formål at omsætte ..

Læs mere her

Business Intelligence værktøjer


BI-værktøjer hjælper med at øge indsigten i data på tværs af afdelingerne i din virksomhed.

Læs mere her

Self-service Business Intelligence


Den datadrevne organisation bruger et moderne self-service BI-værktøj til at visualisere data på en let forståelig måde.

Læs mere her

 

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.