26. november 2020 Skrevet af: Christian Frøjk Del med en ven     


Hvad er status på budgettet for 2021? Har du allerede fået det godkendt, afventer du, eller har du fået budget-træthed af en langtrukket proces?

2020 har for de fleste ikke udviklet sig som forventet ved årets start, og tiderne har ikke stabiliseret sig. Så hvad bringer fremtiden? Og kommer budgettet til at holde?

[læs mere]
  
17. juni 2020 Skrevet af: Kasper Kirkegaard Del med en ven     

I disse Corona tider går det stærkt. For nogle forretninger desværre stærkt i den forkerte retning (tøjbranchen m.v.) og for andre stærkt i den rigtige retning (online-butikker der sælger fitness udstyr). For begge typer virksomheder er det dog vigtigere end nogensinde at kunne følge med i så opdaterede data som muligt, gerne i det sagnomspundne "real time".  

I dette blogindlæg vil jeg vise nogle af de nye features, som giver mulighed for at opdatere Power BI i real time samt kort komme med nogle tips til brug af eksisterende funktionalitet i Power BI. Men først en hurtig disclaimer: dette blogindlæg vil ikke løse alle dine real time-problemer. Du får nemlig aldrig mere real time end din langsomste komponent i dit BI-setup.

[læs mere]
  
3. juni 2020 Skrevet af: Chris Hansen Del med en ven     

Arbejdsdagen er i høj grad ved at nå sin ende, der er stadig kaffe i koppen, og vigtigst af alt, så er der frisk data i din Power BI-rapport. Det er fedt med et værktøj, hvor rapporterne er skabt i forvejen, og du blot skal ind og aflæse resultaterne. Du skal ikke vente på en pdf-rapport eller lignende, for dine data bliver løbende holdt opdateret, kanon! Du åbner rapporten, lader øjnene tage den efterhånden vante tur gennem canvas, og pludselig falder de over noget forkert. Et tal der ikke passer ind. Måske en forkert størrelse, et forkert fortegn?

[læs mere]
  

Best practice dashboards

4 min. læsetid
15. maj 2020 Skrevet af: Dennis Frey Gadeberg Del med en ven     

Hvad er målet egentlig med et dashboard?

Er det at tilvejebringe data til visse personer? Er det at lave et flot dashboard i alle regnbuens farver? Nej – det ultimative mål med et dashboard er, at du skal kunne handle ud fra de data, som bliver stillet til rådighed – altså at kunne handle ud fra fakta. Men for at kunne handle ud fra fakta, skal du selv have styr på fakta. Og du skal kunne se hele sandheden i dit datasæt.

[læs mere]
  
13. maj 2020 Skrevet af: Daniel Svendsen Del med en ven     

Learn something that is not fancy

What you are about to read isn´t trendy, isn´t fancy, isn´t new and probably isn´t for everyone. However, it might be available right at your fingertips. It might save you a whole lot of time and last, but not least, you might learn something new.

This is a blogpost about how you can leverage CUBEFORMULARS in Excel to build financial reporting that requires less maintenance, updates faster and lowers the complexity of your current reporting in Excel.

[læs mere]
  
13. maj 2020 Skrevet af: Mathias Wachmann Del med en ven     

Et godt cash-flow er nøglen til at komme sikkert ud på den anden side. Men vidste du, at machine learning er et fantastisk værktøj at sætte i spil i en tid, hvor du har behov for at træffe solide, dataunderstøttede beslutninger? Og måske endnu vigtigere, vidste du, at en af nøglerne til at sikre et godt cash-flow er dine historiske data i dine eksisterende, interne systemer.

[læs mere]
  
12. maj 2020 Skrevet af: Christian Gert Hansen Del med en ven     

Sure, your customers love you and your company. Until that one day, when they don’t love you anymore – and they didn’t even leave a farewell letter before falling into the arms of your competitor. Perhaps you were busy acquiring new customers and generating new sales?

[læs mere]
  
7. maj 2020 Skrevet af: Johan Petersen Del med en ven     

Den moderne dataplatform i skyen er populær som aldrig før. Samtidig må det traditionelle data warehouse erkende, at det ikke længere kan stå alene. Nye datatyper fra nye kilder, data i realtid og brugen af machine learning er nemlig blot nogle af de krav, et traditionelt setup ikke kan imødekomme. Imens hænger GDPR som en mørk skygge over mange virksomheders data-ambitioner, fordi nye forpligtelser er kommet til – og det samme er bøderne. Men hvordan masserer du GDPR ind i den moderne dataplatform eller data warehouset? Det kan du blive klogere på i dette blogindlæg, hvor du får 3 konkrete råd på under 6 minutter. 

[læs mere]
  
23. april 2020 Skrevet af: Jonas Skou Husted Del med en ven     

I et hidtil uset tempo har Microsoft udviklet en usleben diamant til at være en af de tungeste spillere på markedet. En spiller, der forsyner os med værdifulde, dynamiske og visuelt appellerende indsigter. Indsiger, vi kan tilgå på computeren, tabletten – sågar telefonen. Vi kan ”slice og dice” data, drille fra top til bund og gå fra high-level til detaljeniveau. Microsoft har bygget et helt igennem banebrydende self-service business intelligence værktøj.Men hvad når self-service ikke er målet? 

[læs mere]
  
3. april 2020 Skrevet af: Danni Juhl Del med en ven     

Vidste du, at hvis du arbejder med jeres Azure-landskab, så kan du gøre en ægte forskel lige nu – for mere end blot din egen organisation? Den nuværende #WorkFromHome situation har betydet en ny hverdag for medarbejdere verden over og ikke mindst for alle de organisationer, som med ét har fået en helt ny tilgang til it-landskabet. Netop dette valg betyder, at du med vores 5 helt konkrete råd kan sikre, at din organisation ikke bruger unødvendige ressourcer.

[læs mere]