Hvad er
data mining?

Ønsker du at få mest muligt ud af dit indsamlede data – så skal du overveje data mining! Data Mining hjælper dig med at udforske og analysere data for at opdage nye meningsfulde mønstrer eller regler, hvilket giver dig mulighed for at forudsige fremtidige handlinger.

Der findes to typer af data mining herunder pattern discovery og predictive analytics. Pattern discovery forsøger at finde mønstre eller ligheder mellem observationer, grupper, personer, etc. uden nødvendigvis at vide, hvad man leder efter. Predictive analytics forsøger derimod at forudsige handlinger ved at sammenligne det indsamlede data.

R og Python er to gratis platforme, der kan anvendes til at udføre data mining.

background-half-laerke-anders-kamilla

3 eksempler på data mining

For at gøre det mere konkret, hvad data mining helt præcist kan hjælpe dig med, giver vi dig her tre eksempler.

  1. Data mining kan anvendes, når du ønsker at gruppere kunder i kundegrupper uden nødvendigvis at have defineret disse grupper på forhånd. Data mining teknikker kan nemlig fortælle dig, hvordan dine kundegrupper skal grupperes og viser dig efterfølgende, hvilke typer kunder der bliver grupperet sammen ud fra eksempelvis købsmønstre. Dette er et eksempel på pattern discovery.

  2. De næste to eksempler er inden for predictive analytics. Data mining kan også anvendes, når man ønsker at forudsige noget. En helt konkret kundecase kunne være, at vi ønsker at undersøge, hvilke studerende der har høj sandsynlighed for at droppe ud af deres studie.

  3. Derudover er et klassisk eksempel på data mining, at kunne forudsige om en ny e-mail er spam eller ej og på denne måde afgøre, hvorvidt mailen skal havne i indbakken eller i uønsket mail.

Data mining og big data

Data mining kan hjælpe dig med at skabe overblik i dit Big Data. Data mining kan kategorisere, det der gemmer sig i dit big data og går på denne måde på opdagelse i dit data for at finde sammenhængen. Den giver dig altså ukendte sammenhænge, som kan resultere i nye måder at anvende dit data på.

Data mining er et populært værktøj i samspil med big data, da det kan hente nye oplysninger, som du ikke var klar over fandets, men som kan vise sig at være yderst værdifuld.

Data mining og data warehouse

Har du allerede struktureret dit data i et datawarehouse men mangler sidste step i, hvordan du får mest muligt ud af det, du har indsamlet, så er data mining igen en optimal løsning.

Hvor andre systemer giver dig beskrivende statistikker, så tager data mining steppet videre og kan give dig indsigt i fremtiden, samt en ide om, hvordan tingene hænger sammen.

Data mining og
machine learning

Data mining er nært beslægtet med Machine Learning. Data mining bruger nemlig machine learning som en mulig tilgang til at udforske data. Machine learning er en samlet betegnelse for teknikker, der bruges til at lade maskiner finde mønstre eller forudsige noget ved hjælp af avancerede algoritmer og ved at "træne" sig selv på tilgængelige data for at blive bedre. Machine learning er også nært beslægtet med AI (kunstig intelligens), da AI bruger machine learning til at forbedre sig selv og blive "klogere".

background-half-kim

3 fordele ved data mining

  • Klassificerer data
  • Giver en sammenhæng af dit data
  • Giver dig mulighed for at forudsige fremtidige handlinger

Men husk, data mining er aldrig bedre end dit indsamlede data.

Skal vi mødes hos dig eller hos os?

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt.