CFO Data Advisory 

Bruger din økonomiafdeling mere tid på at indsamle data, validere data og administrere processer end på værdiskabende analysearbejde?

Ofte bunder det i en travl hverdag, hvor det kan være svært at sætte tid og ressourcer af til at lave mere simple arbejdsgange, fordi man netop har travlt – en slags skruen uden ende. Samtidig er "plejer" en svær modspiller, fordi hvorfor ændre den måske lidt for komplicerede budgetproces, når den virker, som den skal?

Uanset hvor dygtige folk, der sidder i din økonomiafdeling, kan det være nyttigt at få friske øjne på processerne og hjælp til at implementere nye måder at gøre ting på. Naturligvis i et tempo, der både giver tid til hverdagens opgaver og til at lære det nye at kende, og i et værktøj, som er langt smartere og mere brugervenligt end Excel.

 

background-half-mathias2

6 klassikere i økonomiafdelingen,
som du kan undgå

 • "Det kræver som oftest en del gange frem og tilbage, når vi planlægger og rapporterer."
 • "Det kan være svært at gennemskue, hvor vi er i budgetprocessen, og hvad min næste opgave er."
 • "Jeg bliver altid lidt i tvivl, om vores endelige version virkelig hedder budget_final_2"
 • "Vi har egentlig data til at ligge, men vi har bare ikke tid til scenanieanalyser eller rullende forecast."
 • "Det tager lige et par dage, når vi konsoliderer 58 Excelark på tværs af vores 4 afdelinger. "
 • "Jeg frygter ofte, at min kollega siger op, fordi hun har bygget alle vores rapporter."

Her får du et overblik over, hvordan de forskellige kerneområder i cfo advisory kan hjælpe den moderne økonomiafdeling med at bruge tiden på det, der skaber værdi.

Kerneområder i CFO data advisory
Disciplinerne i CFO data advisory handler i høj grad om at flytte arbejdsopgaver fra Excel og ind i systemer, som er skabt til, at flere brugere kan arbejde sammen på tværs af afdelinger, selskaber og landegrænser.

Konsekvensanalyse & scenarieanalyer
Når du har dine tal i dit planlægningsværktøj eller performance management-værktøj, kan du for alvor begynde at styre din virksomheds performance i en ønsket retning og se de konsekvenser, som dine drivere medfører.

Balance sheet
For virksomheder, der budgetterer på balancen, vil en automatiseret proces give mulighed for løbende at følge balancen på virksomheds- eller afdelingsniveau samt gøre opgaven mindre ressourcekrævende.

Profitability analysis
Hvad enten du er omkostnings- eller indtægtsdrevet, skal du vide, hvad der er profitabilitet i din forretning. Du har derfor behov for en kube eller en model, så du hurtigt kan finde de svar, du har behov for til at styre din virksomhed på rette kurs.

Cash flow & likviditetsbudget
Hvad enten du sidder i en privat virksomhed eller en offentlig institution, har du behov for et overblik. Har du og dine kolleger en ensartet måde at bidrage til likviditetsbudgettet på? Med en automatiseret proces vil pengestrømsopgørelsen udfylde sig selv.

Profit / loss statement & resultatopgørelse
Har du sat strøm til den driverbaserede planlægning, som føder ind i resultatopgørelsen?

Legal eller finansiel konsolidering

Legal konsolidering – eller finansiel konsolidering – kan være en kompliceret størrelse, men behøver ikke være det. Med det rette software kan du automatisere konsolideringsprocesserne og håndtere klassiske opgaver, som fx:
 • Selskabsrelationer, herunder ejerandele og valuta
 • Investeringer, altså elimineringsregler for kapitalandele/investeringer for hhv. datterselskaber/moderselskab
 • Minoritetsinteresser
 • Intern handel, herunder automatisk eliminering
 • Valutakursstyring

Derudover vil en automatiseret proces også håndtere udfordringer såsom for sent afleverede data, lav datakvalitet, manglende integration mellem systemer osv.

Med en stærk proces for legal konsolidering får du og dine kolleger mere tid til de værdiskabende analyser.

 

background-half-ida

Kan vi hjælpe dig?
Skriv til os her

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.