Dataklubben special episode

 

Dataklubben special - IoT week 2019

Jo, det kan godt bli’ vildere  - nemlig en #dataklubben special, som er resultatet af en intens dag på IoT week 2019 i Aarhus. 
IoT er en helt naturlig katalysator for dagens podcast, hvor dagens gæster på hver deres måde givet os et indblik i, hvor suverænt fedt IoT er – og hvilke muligheder der er for virksomheder, som tør! 
Dagens podcast er også vores hidtil længste, og hvis du er podcast-zapper, får du her det forkromede overblik over, hvad du trygt kan glæde dig til. 
 
00:00 
Jens-Jacob introducerer gæsterne i #dataklubben special
 
1:50 
Søren & Jens-Jacob om IoT Week i Aarhus
 
4:10 
Bag IoT Week 2019!
Karsten Dehler, Kommerciel direktør, it-forum 
Vi går bag om IoT week 2019 sammen med manden bag den store begivenhed til en snak om mål og perspektiver på at bringe et så ambitiøst event som IoT Week til Aarhus. Og glæde ved at fordoble eventen og melde udsolgt!  

11:35 
Klimamål i den virkelig verden
Søren Bro, Head of Digital Ecosystems & Partnerships, GRUNDFOS 
”Vi når slet ikke vores mål, hvis vi bare sidder i Bjerringbro”! Der er fuld smæk på digitaliserings- og servicerejsen hos Grundfos, og data er i fuld gang med at gøre Grundfos til en mere effektiv serviceorganisation. Tag med ind i en organisation, hvor selv et helt almindeligt projekt skal skabe impact på et af de to erklærede FN bæredygtighedsmål – ellers er der lang vej til funding. Talk about being ambitious! 

22:10 
Too early IoT mover  
Morten Nielsen, adm. dir., Hounö 
Velkommen til en ”too early mover”! Allerede i år 2000 sendte Hounö den første ovn på nettet, men markedet var ikke klar til IoT. Nu sidder Hounö med helt fremme i IoT-feltet, når de beriger deres professionelle ovne med data og gør kunderne både klogere og mere effektive. Og ja - ovnen vidste jo godt, at kødet ikke blev skamstegt derinde, men ødelagt fordi ovnen forgæves pippede i 20 minutter før åbning – og dét er datadrevet fejlfinding.   

33:00 
All about hackathons!
Lasse Chor, Founding Partner, Happy42 
Med flere end 300 hackathons på samvittigheden er Lasse & team på IoT week for at gøre netop dette: Skabe et forrygende IoT Hackathon med fokus på FNs verdensmål! Ét er nemlig at lave et produkt og lege med teknologi, noget andet er at gøre en forskel i verden ved at nudge mennesker gennem teknologi. Hack Away!   

42:20
Digital tvilling på speed
Christian Carlsson, Concept Accelerator, Big Data, AI & IoT Lab, Grundfos
Kort fortalt – her stikker det af! Christian er evangelist og arbejder med XR. Hør blandt andet om det topblærede remote support-projekt med hololenses, chatbots og et vanvittigt stort potentiale, og så giver Christian sit bud på, hvordan det kan blive endnu vildere i Grundfos. 

54:00
IoT under byens dæksler
Christian Østergaard Laursen, Partner, Montem
Vi har intelligent infrastruktur, smart city og IoT på programmet, når Christian tager os med ned i det barske miljø under byens dæksler fyldt med sensorer, der måler alt fra gasser til spildevand. Og hvad kan sensorer egentlig holde til? Hvor længe kan de holde? Og kan de holde længere end teknologien, så de bliver skiftet af andre årsagen end batteriets levetid?  
 
1:03:10
Farvel plastic, goddag connected payments
Simon Ormholt Schrøder, Senior Development Manager at Danske Bank Group IT, Danske Bank
Dit betalingskort overlever ikke på sigt! Hør mere om, hvordan Danske Bank gør sig klar til en ny verden af connected payments på alle mulige devices fra ure og telefoner til bilen, der selv kan betale for varen, før du henter den. 
 
1:12:35
Jura kan stoppe din idé
Peter Lind Nielsen, it-advokat, Bech-Bruun
Et stort advokatfirma som sponsor på IoT week? Det giver RIGTIG god mening! Når nye partnerskaber skabes på tværs af brancher og teknologier, opstår en række juriske problemstillinger, fx ejerskab af data, ansvar, persondata og måden at skrue en forretning sammen. Lyt med, hvis du er nysgerrig på, hvordan persondata lynhurtigt kan trække stikke på din gode idé! 

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.