Dataklubben special episode

 

DataHubben & den grønne omstilling med data

I denne Dataklubben Special møder vi Martin Lervad Lundø, VP & CEO hos Energinet Datahub, og Christian Adelhart, Forretningsudvikler og passioneret data-entusiast. Faktisk var det Christian, der rakte ud til Dataklubben for at give alle jer lyttere og data-entusiaster en mulighed for at kigge nærmere på 8 års data i højeste kvalitet gennem den store DataHub på energidataportal.dk.

Med ambitionen om ”Grøn energi for en bedre verden” deler Energinet, DataHub gavmildt ud af idéer og viden om, hvordan data og digitalisering vil kunne løse en del problemstillinger rundt om i samfundet. DataHubben er en central og uafhængig it-platform, som faciliterer kommunikation blandt alle de professionelle aktørerne i elmarkedet. Er man aktør i det danske elmarked, kommunikerer man med Datahubben. Udover de kommercielle spillere er målet at aktivere en bred skare af iværksættere og data-nysgerrige for at accelerere den grønne omstilling. Og her kommer du, kære lytter, ind i billedet – har du kigget ind i dit eget el-datasæt?

Så længe vi ikke er herre over, hvornår vinden blæser eller solen skinner, bestemmer vi nemlig heller ikke, hvornår der er grøn energi. Så hvordan undgår man at tænde for de helt store kedler ved spidsbelastninger? Fleksibilitet og samtidighed nøgleord i den grønne omstilling, og den gode nyhed er, at ”Verden derude” bliver mere og mere fleksibel i forhold til forbrug. Mange startups er allerede godt i gang med at udnytte dette, fx Ento Labs, som arbejder med at spare energi og optimere bygninger, Vitani, der hjælper med at styre store virksomheders elforbrug, så det passer med fluktuerende energi og prisindex, eller True Energy, som hjælper elbilsejere med at vælge grøn strøm. Hvad gør du? Og hvad gør din virksomhed?

Uanset om du lytter med som privatperson eller som fagligt datanysgerrig, så kan du slutte dagens podcast med at starte på et nyt datasæt! Er du game?

https://www.energidataportal.dk/

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.