Dataklubben sæson 7 episode 7

AI assisterer journalister i kampen mod fake news 

 

Hvem beskytter dig mod misinformation og fake news? Hvilke potentielle misinformationer trender lige nu? Og kan AI assistere journalistisk faktatjekning, så hastigheden øges uden at kvaliteten kompromitteres?

Mens generativ AI og ChatGPT måske er en del af problemet, skal du her høre, hvordan det også kan være en del af løsningen!

Der er fuld plade i AI-teknologi-bingo i Dataklubben, når dagens gæster fortæller om arbejdet med at automatisere, assistere og implementere faktatjekning i norske Faktisk.no - en organisation skabt til bekæmpelse af fake news og misinformation tilbage i 2017, og hvis arbejde har stort nordisk potentiale, blandt andet på grund af stærke AI-baserede sprogmodeller. 

Download episoden, spænd hjelmen og glæd dig til at høre om, hvordan multimodale modeller kan scrape og kortlægge medie- og billededækning med hjælp fra Google Bird, Google Bard, CrowdTangle, ChatGPT, MuMIN, OpenAI Whisper, Google Cloud…. 

God tur i Dataklubben!

Lyt med & subscribe her 👇

Subscribe: Apple Podcasts Spotify Google Podcasts RSS

Subscribe

Apple Podcasts  Spotify

Google Podcasts  RSS

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her,

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.