Dataklubben sæson 1 episode 5

 

Slå lyttelapperne ud, der er dataetik i klubben

 

featuring Lisbeth Knudsen

Vi har fornemt besøg i Dataklubben, nemlig Lisbeth Knudsen, direktør og chefredaktør for Mandag Morgen. Vi skal tale dataetik - eller måske bare etik - fordi ét er mulighederne med data, noget andet er, hvad man egentlig kan tillade sig at bruge data til? I en tid, hvor digitalisering virkelig er hot og skandaler som Cambridge Analytica har åbnet 'almindelige' menneskers øjne for emnet, kæmper it-ordførerne i Folketinget for at få taletid, og ingen går til valg på at give Dataetisk råd flere muskler.  

 
Hvis du arbejder professionelt med data og ikke har beskæftiget dig (eller bekymret dig væsentligt om) den etiske side af data, så er du ikke alene. Du kan derfor trygt slå lyttelapperne ud, når vi taler om, hvorvidt dataetik er hæmmende for vores konkurrenceevne, når andre lande ser stort på dataetik? Hvordan vi får tilliden til brugen af data tilbage, når potentialet i at hjælpe individet er så stort? Og om vi husker at sætte mennesker før data, som teknologi-giganterne brøler om?

 

Kan vi hjælpe dig? 
Skriv til os her

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her. Vi ser frem til at høre fra dig og svarer hurtigst muligt.